Hoppa till sidans innehåll

Klövsjöslaget 2018


Årets klövsjöslag 11 augusti 2018, tyvärr var det för få anmälda lag så 2018 års slag ställs in. 

Klövsjöslaget är en årlig brännbollsturnering i Klövsjö i södra Jämtland. Ett lag består av 11 spelare varav 8 ska vara på plan och minst 2 av varje kön. För att göra tävlingen lite extra rolig så klär alla lag ut sig efter valfritt tema, så det är inte bara den sportsliga vinsten lagen eftersträvar utan även bäst Outfit eller "Nöpest Sarsken" som vi säger i Klövsjö. Även det spexigaste laget får pris, det kallas "Mest Svasut".

Förra året tog vi beslutet att ha mindre planer, för att hemkuten/varvningarna ska bli fler :) Den 11 augusti är en dag full av roliga upptåg, sportsliga framgångar och mycket skratt! Välkommen med din laganmälan!


Har du frågor så ring mig Jenny, på 0725-345641 eller maila This is a mailto link


Salmings Filip Granberg i tävligen Skôpa huskut (Springa snabbast)


Den korta versionen av historien
Klövsjöborna har i århundraden spelat brännboll, många slagträn har gått i arv, marker styckades av med tanke på måtten på brännbollsplanen. Det sägs även att klövsjömålet kom till då man ofta sprang när man talade till varandra. (därför kan vissa ord vara svåra att förstå)
1990 arrangerades den första officiella tävlingen och på den vägen är det. Även i år har Klövsjöborna utsett en inflyttad Halläning till BrännbollsJennyral.

Upplägg i stort
Vi samlas 10:00 på Frans-Sven-Anders ängar. (kör du igenom Klövsjö så lär du inte missa det.) Vi spelar, vi skrattar, vi gråter och vi bränner. Utser vinnare, firar. Går hem och duschar/badar. Under dagen finns det även mat och fikaförsäljning.

 /The Crew

 

Uppdaterad: 03 AUG 2018 07:38 Skribent: Jenny Ståhl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Klövsjö IF
Sågvägen 29
84597 Klövsjö

Kontakt:
Tel: +46703756392
E-post: This is a mailto link

Se all info