Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Klubben


Judo – ”den mjuka vägen” – en sport för alla

Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt. Minst lika bra som ett jympapass!

Judo är en japansk kampsport och den största av dem alla. Judo är även världens åttonde största sport räknat i aktiva utövare.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen på rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta 4-6 åringarna i lekjudon till motionsjudon för vuxna.

Vår äldsta aktiva medlem är över 80 år! Ålder är aldrig ett hinder för att träna judo.

Tävling mest på skoj

För dem som vill tävla går det givetvis bra. Många av våra medlemmar har också gjort bra ifrån sig på tävlingar, bland annat med pallplaceringar på Junior-SM. Men vi lägger inte något direkt fokus på elitträning.

Viktigast är att vi har roligt när vi utövar judosporten. Med rörelseglädjen kommer utveckling och ökad skicklighet. Sedan kommer tävlingsframgångarna av sig själv för dem som vill satsa på det.

Klubben arrangerar mindre klubbtävlingar för de yngre. Ibland åker vi till grannklubbarna och deltar i deras tävlingar. Då samåker vi och det följer alltid med någon ledare från klubben.

Mental träning

Judo är också utvecklande mentalt. Att kunna behärska både sin kropp och sitt psyke ger ökat självförtroende och ödmjukhet. En förmåga som vi alla har nytta av i det vardagliga livet och som bidrar till ett gott välbefinnande.

Dessutom förbättrar judoträningen den fysiska hälsan. Du får ökad kondition och allsidig muskelträning. Och med förbättrad balans, smidighet och koordination som minskar risken för skador i vardags- och yrkeslivet.

Pröva gratis

Ta med hela familjen eller någon kompis och kom till något av våra träningspass. Vi finns på järnvägssidan av Knivsta brandstation. Här kan du se hur det går till, prata med våra tränare och deltagare.

Vill du prova några gånger så går det bra. Det kostar inget.

Alla är välkomna att pröva på!

Uppdaterad: 07 APR 2011 11:36

Postadress:
Knivsta JK - Judo
Cohen, Trunstavägen 20
74130 Knivsta

Besöksadress:
Centrum för Idrott och Kultur (CIK), Parkvägen
74140 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: knivsta.judo@gmail.c...

Se all info