Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


SM-silver i går – guld i dag. Hässelbylöparen Samuel Russom var starkast på den långa terräng-SM-banan och fick kliva överst på pallen hemma i sitt Höganäs. På damsidan grejade Hälles Samrawit Mengsteab helgens andra guld.
 
I Valencia i början av oktober satte hon nytt svenskt rekord på 10 km väg. I dag slog Sarah Lahti till igen – i samma stad vässade hon sitt eget svenska rekord i halvmaraton med hela 1:34. "Jag kände mig stark hela loppet", säger Sarah.
 
Andreas Almgren och Samrawit Mengsteab är svenska mästare i terräng. Loppen om knappa 4 km avgjordes på det långa upploppet där segrarna var i en klass för sig. "Kul att testa nya grejer", säger Andreas som debuterade som terränglöpare.
 
Svensk Friidrott möter: Erik Hagberg.
 
Efter ett sagolikt 2021 är Svensk Friidrotts båda OS-mästare Daniel Ståhl och Armand Duplantis nominerade till utmärkelsen Årets manliga friidrottare i världen.
 
Hon imponerade stort på Lidingöloppet och slutade tvåa, trots problem med höften. Nu hoppas Hässelbys 21-åriga Linnéa Sennström på ett nytt K22-guld på terräng-SM – och en uttagning till terräng-EM.
 
Vem är årets vardagshjälte i Svensk Friidrott? Mellan 20 oktober och 31 december kan du nominera din kandidat!
 
Sedan starten 2005 har Kraftmätningen lockat fler och fler klubbar till start. I år slogs rekordet för antalet startande lag – och nu ska fler föreningar ges möjligheten att delta.
 

In memoriam

(2021-10-18 14:41)
Den store idrottsledaren och idrottsstatistikern Sven Gärderud avled lördagen den 25 september, tre dagar innan han skulle ha fyllt 100 år.
 
På måndagen kommer Angelica Lindén Hirschberg, överläkare i gynekologi och obstetrik på Karolinska Universitetssjukhuset, att hålla sitt andra digitala föredrag riktat mot bland annat tjejer samt deras tränare.
 
Hur säkerställer vi att de mänskliga rättigheterna efterlevs i samband med europeiska friidrottsevenemang? På kongressen i Lausanne bifölls en motion från de nordiska länderna där en utredning föreslås.
 
En av våra mest folkkära idrottare någonsin, som har gjort sparsamt med framträdanden och föreläsningar inom friidrotten, inleder den internationella tränarkonferensen i Sollentuna fredagen den 29 oktober kl. 17.00.
 
Under torsdagen mottog avgående förbundskapten Karin Torneklint European Athletics utmärkelse Golden Pin. ”Jag är stolt över priset men också ödmjukt tacksam då det i första hand är aktiva och tränare som gjort det möjligt”, säger Karin.
 
Under onsdagen hölls ett webbinarium om terränglöpning med flera inspirerande föreläsningar. Profilerna Mustafa Mohamed, Ida Nilsson, Calle Nilsson, Lorenzo Nesi och Ulf Friberg föreläste. Ta del av hela via länken nedan.
 
Folkspel och Svensk Friidrott satsar på att utveckla möjligheterna för föreningar att tjäna mer pengar. Fem ambassadörföreningar kommer testa Folkspels Årskoncept 2021/2022. IFK Göteborg fick t.ex. in 150 000 i samband med en aktivering.
 

Postadress:
Kongbackens IF - Friidrott
Morgan Rådström, Lämbacken 175
68597 Östmark

Kontakt:
Tel: 056022122
E-post: per.carle@bredband.n...

Se all info