Hoppa till sidans innehåll

Allmän info tävlingskläder,träningskläder & Showtime


I vår policy nedan kan du läsa om vad vi i Konståkarna står för samt vad för klädsel som är ok vid olika tillfällen:

 

 

Att visa respekt gentemot andra, sin idrott och framförallt sig själv värdesätter vi som förening väldigt högt. Våra åkare ska må bra i sin idrott och få utöva sin idrott både på elitnivå eller som en hobbysyssla, men oavsett vilket syfte man har är alla alltid lika mycket värda som personer. Viktigt är att du som person och din prestation är två olika saker. Oavsett hur vi presterar på isen är det inget som påverkar vårt värde som människa. Vår insats är det viktiga och inte vad vi presterar, gå in i din idrott med en bra inställning och ha alltid som mål att vara nöjd med din insats, sen får prestationen komma i andra hand.

Vi vill även att våra åkare ska glittra på isen genom deras personlighet och inte genom klädsel. Därför har vi som policy att inte bära glitter/paljetter eller liknande under träning. I samhället finns det många ideal och det är stort fokus på hur vi som människor förväntas att se ut vilket ofta kan upplevs som krav. För att också få bort fokus på det vill vi lägga mer energi på de fysiska förberedelserna som uppvärmning och efter utförd träning eller tävling även nedvarvning och stretch.

Genom detta vill vi visa konståkningen som idrott respekt som en idrott där det krävs hård träning och mycket slit istället för en skönhetstävling med glitter och glamour.

Under träning klär vi oss i tighta ordentliga träningskläder och bra uppsatt hår och inga lösa smycken såsom hängande örhängen, armband och halsband som åkaren kan fastna i. Detta är en säkerhet för åkaren ej ska komma till skada.

På tävlingar har vi ordentliga överdragskläder i svart och en fleccejacka eller liknande med klubbens logga på för att visa sin klubbtillhörighet.

Både på träning och tävling jobbar vi som ett lag där vi stöttar och peppar varandra i alla lägen. Vi agerar sportsligt gentemot de andra deltagarna och gratulerar pristagarna. Att visa sportslighet är oerhört viktigt.

När det är showtime öser vi på med glitter så mycket vi bara orkar för då är det show. På så sätt får vi även detta för de som verkligen gillar att glittra, klä ut sig m.m.

När det gäller tävlingsdräkter som singelåkare är det din koreograf som utformar din dräkt, skulle det då vara lämpligt med glitter eller liknande som faller sig till det temat programmet utformas efter är det ok. Men som sagt, det är din koreograf och du tillsammans som tar det beslutet och det ska även ske i samråd med huvudtränarna i Konståkarna Borås.

Väljer man att anlita koreograf som inte tillhör Konståkarna Borås eller av någon anledning har behov av att träna för en annan tränare som inte tillhör Konståkarna Borås en period så ska detta samrådas med huvudtränarna i Konståkarna Borås.

När det gäller tävlingsklädsel för Team så är det teamtränares uppgift att utformalämplig klädsel till teamet.

Alla människor är olika som personer och så ska de också få förbli. Det fungerar om vi alla visar respekt mot varandra, mot idrotten och gentemot oss själva.

 

 

Uppdaterad: 21 MAR 2015 12:46 Skribent: Marlene Nilsson

 KLICKA HÄR OCH VAR MED OCH SPONSRA KONSTÅKARNA BORÅS

 

 

 

SISU 

 

Idrottslyftet

 

 

Klicka här och Stöd Konståkarna Borås när du handlar på nätet:

logga_alone_150x56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

Postadress:
Konståkarna Borås - Konståkning
Armbågavägen 6
50630 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info