Hoppa till sidans innehåll

En märklig säsong 1999


Förhoppningarna var stora och såg under våren ut att vara realistiska. Men så kom en märklig scenförändring inför sommaren och det blev en tung höst där div 3-kontraktet räddades först i slutomgången. Köping FF seniorlag fick onekligen uppleva en märklig säsong. Resultatmässigt blev det givetvis en besvikelse.

Köping FFs verksamhet visade dock upp ytterligare ett år med stort engagemang och en stor bredd. Två seniorlag, ett juniorlag och ett tiotal ungdomslag i seriespel. Här förtjänar att nämnas det intensiva arbete av enskilda medlemmar, med Börje Axelsson i spetsen, som lades ned under vintern för att skapa ett juniorlag, trots att förutsättningarna länge såg mörka ut. Nu kom ett lag till spel och därmed lades grunden för fortsatta juniorframgångar.

Föreningen hade ett stabilt medlemsantal på ca 350 spelare, ledare, ungdomar, och supporters.

Succén med läktarbygget på Köpings IP året innan utvecklatdes. Den här gången med hjälp av byggelever på Ullvigymnasiet som slutförde jobbet med ingångar till läktaren från baksidan samt trappsteg från nedansidan.

Det här var året då föreningen hade kanslisten Leif Persson med från start på säsongen. Och vilket jättejobb han utförde för KFF under året. En trygghet för föreningen i administrationen och en klippa för alla KFF-ledare.

Det här var året som KFF presenterade sin hemsida, www.kff.nu ­ oerhört uppskattad av KFF-medlemmar och för många andra fotbollsintresserade. En strong insats av Balder Webbyrå lade grunden för tekniken, ett omfattande och sparat KFF-material i sekreteraren Ulf Eneroths dator blev grundbulten på de drygt 140 webb-sidorna, och en kontinuerlig uppdatering under året av främst Ulf Eneroth och Richard Zevgren av hemsidan gav stort besökarantal.

Ungdomsarbetet utvecklades ytterligare med många goda krafter involverade. Årets nyhet blev Köpings Fotbollsskola, där KFF istället för egen traditionell fotbollsskola valde att samarbeta med IKW Fotboll. Forsby FF var också inbjudna att medverka men valde att fortsätta i egen regi.
Köpings Fotbollsskola blev en succé och ska utvecklas ytterligare i det framtida samarbetet. Fotbollskolan uppmärksammades också med ett stipendium för utmärkt ungdomsinitiativ, utdelat av Bil- och teknikhistoriska samlingarna i Köping.

Köpingsyran
KFF finns som alltid med under Köpingsyran med stora insatser i organisationen. Knalle-ansvar och bemanning av tivolikassor är de viktigaste pusselbitarna. Tyvärr gav årets insats inte det ekonomiska tillskott som insatsen rimligtvis var värd.

Ungdomsmässa
KFF fanns med under höstens ungdomssmässa i KMV-lokalerna med ett collage av det som finns att läsa på www.kff.nu.

EM-kvalmatch
KFF bjöd sponsorer på en resa till EM-kvalet Sverige - Bulgarien på Råsunda under hösten, en resa som blev oerhört uppskattad. Det var ju då Sverige kvalificerade sig för EM-slutspelet år 2000.

Höstsparken
En given succé under höstlovet och snart är vi uppe i femtio deltagande klasslag! Spelades under fyra dagar i KB-hallen, organiserat av KFF med stora insatser av våra KFF-ungdomar som tar ansvar för matcher, dömning, servering med mera.

Adidas Fotbollsskola
Första sommarlovsveckan på Krillan är en höjdpunkt för många av de yngre. KFF hade mer än 100-talet ungdomar att ta hand om och rent praktiskt fanns ett samarbete med Forsby och deras fotbollsskola.

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 

Postadress:
Köping FF - Fotboll
Västeråsv. 31
73141 Köping

Kontakt:
Tel: 022128770
Fax: 022128770
E-post: This is a mailto link

Se all info