Hoppa till sidans innehåll

Utomhusaktiviteter


Näsbodaspåren

Vi ser inte bara till att du får motion när du är i våra lokaler. Vi vill även säkerställa att du när som helst kan löpa, ta en promenad, åka skidor eller bara ta en härlig utflykt. Varför inte grilla korv vid någon av våra fina grillplatser som finns vid start/mål området och utefter 3 km spåret.  

Spår för löpning, promenad och skidåkning

Under sommarhalvåret preparerar vi för fina naturspår. Vinterhalvåret spårar vi för skidåkning om tillräckligt med snö finns. Aktuell spårstatus kan du finna för Näsboda på Skidspår.se

Motorfordon och ridning är ej tillåtet i spåren. Slingorna 3 och 6 km i Näsboda är avsedda för promenader, löpning, rekreation och samvaro. Spåren är ej avsedda för terrängcykling. All information finns på anslagstavlan vid start/mål området. 

 Karta 3km Röd = 3,0 km
Sommartid är det här är ett fint och brett spår som har flis/bark som underlag vilket gör att det är mjukt och skonsamt att jogga eller promenera på.


Belysning finns i 3 km spåret och den är i år 2019 aktiverad från och med 30/9 och så länge det under den mörka årstiden finns förutsättning för aktivitet i spåren. Belysningen tänds automatiskt vid skymning och släcks kl 21.00.

Vintertid spåras samma sträcka för längdskidåkning (klassisk stil) när tillräckligt med snö finns.

 

 

 
 
 
 
 
 
.

 

Gul = 6,0 km

Karta 6km Efter ungefär 1,5 km delar sig spåren. Det röda 3 km spåret svänger vänster.

Sommartid är underlaget mjukt och skonsamt runt hela slingan, men kan på sina håll vara lite mer krävande än det röda spåret i form av smalare stig och ojämnare underlag.

Vintertid spåras samma sträcka för längdskidåkning (klassisk stil) när tillräckligt med snö finns.

 

Det finns ett mindre utegym uppe vid starten vid Näsboda. (Foton kommer)Utegym

Hitta till Näsboda


Visa större karta

Stöd vårt arbete i Näsboda

Om du vill vara med och stödja vårt arbete med motionsspåren får du gärna skänka valfritt belopp genom att swischa pengar till 123 644 18 10 eller sätta in på vårt BG 391-9925. Märk betalningen "Näsboda" Tack! 

 

 

Uppdaterad: 27 AUG 2018 14:21 Skribent: Monica Håkansson

Postadress:
KF Skutskär - Korpen
Box 57
81422 Skutskär

Besöksadress:
Ågatan 5
81422 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0707922121
E-post: This is a mailto link