Hoppa till sidans innehåll

Mia Fredriksson


  mia fredriksson.JPG

Under Lindsdalsdagen 7 maj kommer vi att anordna gympa med rocktema där alla kan delta. Ledaren som håller i passet heter Mia Fredriksson. Mia brinner för hälsa och motion och flera av våra medlemmar känner henne sen tidigare.


Vi ställde några frågor till henne inför helgens gympapass.

Hej Mia!
Det är du som kommer att hålla i Korpens gympapass med rocktema under Lindsdalsdagen. Vad var din tanke när du blev erbjuden detta?  

Svar: Kul! Det ska verkligen bli jätteroligt och jag blev glad över att få frågan. Sen är väl jag egentligen inget ”gympaämne” men dansa kan jag, styrketräna kan jag och hoppa och studsa kan jag. Dessutom älskar jag att röra mig till ösig musik så jag tänker att jag gör väl min egna fartfyllda variant av gympa. Vi får väl se om jag klarar hålla mig till min koreografi eller om jag får feeling mitt i passet, jag är ju mer för att gå på känsla och vara spontan, skratt.

Berätta vilka andra aktiviteter du har hållit i hos Korpen?

Svar: Jag har varit ledare för gympa, både inomhus och utomhus. Jag har även varit stavgångsledare. Stavgång är verkligen underskattat. Det hjälper dig att få upp hållningen, du jobbar mer med armarna vilket kan göra att du får lite mer pulspåslag, vilket är bra för hjärtat. Det är skonsamt, om du inte kan springa, eller som rehab. Det är också perfekt att stanna till på promenaden och göra lite rörlighetsövningar med hjälp av stavarna.

Vad tycker du om att vara ledare hos Korpen?

Svar: Det är kul. Jag älskar ju möten med människor och att inspirera till rörelse. Allt som bidrar till att främja folkhälsan är bra och jag tycker alla föreningar som jobbar med det gör ett fantastiskt och viktigt arbete. Träning och rörelseglädje måste vara lättillgänglig för de många människorna och får inte vara en klassfråga där bara de som har god ekonomi har möjlighet att investera i sin hälsa. Det känns gott att vara en del i en sådan verksamhet även om jag av personliga skäl just nu pausar mitt ledarskap.

Du tränar och rör på dig mycket själv, vilken träning/motionsform är din favorit?

Svar: Oj, den frågan är svår. Jag tycker ju om så mycket och älskar variation. Har och är fortfarande nyfiken på nya saker. Men för att nämna några, så triathlonträning dvs simma, cykla, springa och styrketräning själv och i grupp. Och dans är fantastiskt kul i olika former. På senare år har jag även upptäckt hur kul det är med hinderbaneträning. Jag ni ser, svårt att välja.

Vad tycker du är det bästa med att träna och röra på sig?

Svar: Det bästa med att röra på sig är att man blir glad, full med energi och sådär skönt trött i kroppen. Man sover bättre, har lättare för att hålla fokus om dagarna och man lurar kroppens fysiska åldrande. Man förebygger också att få hjärt-kärlsjukdomar.

Du har ett företag som heter Hälsostark Kalmar, berätta om företaget.

Svar: Jag har ett litet företag inom tränings och hälsobranschen. Det heter egentligen Fortis Sanitas AB som är latin och betyder Stark hälsa. Men jag har valt att marknadsföra mig som Hälsostark Kalmar för det är lättare för människor att förstå vad jag pysslar med. Sen tycker jag att det är ett bra ord – att ha stark hälsa eller hälsostark, man kan lägga mycket i det ordet. Jag håller på med lite av varje som handlar om hälsa, som personlig träning, hälsocoaching dvs hjälper människor med livsstilsförändringar, löpcoaching, föreläsningar, utbildningar och kurser, massage… En del säger att jag är för spretig och borde bestämma mig för några områden som jag lägger fokus på. Men jag tycker allt är så roligt och om jag får frågan om att göra något nytt så kör jag. Det är roligare att säga ja än att säga nej.

Stort tack till dig Mia, vi ser framemot ditt pass under Lindsdalsdagen!

Vill du veta mer om Mia och hennes företag Hälsostark Kalmar så hittar du henne på instagram, @halsostark kalmar.

Det är helt kostnadsfritt att delta i gympapasset med Mia. Första passet är klockan 12:00 och andra passet klockan 12:45. Dom 15 första som anmäler sig och deltar i ett av passen får en goodiebag. Anmälan görs till This is a mailto link eller skicka ett sms till 079-359 82 14.

Mer info om våra aktiviteter under Lindsdalsdagen hittar du här, Lindsdalsdagen 2022.

Uppdaterad: 04 MAJ 2022 18:50 Skribent: Louise Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Kansliets telefontider
Telefon: 0480-262 10
Måndag, tisdag, onsdag
kl 9:00-13:00

 

Globex logga 2.png


mobilfixblocket (002).png
Logo - Alem (002).jpg


 

Postadress:
Korpen Kalmar MIF - Korpen
Idrottens Hus, Stagneliusgatan 31
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 048026210
E-post: This is a mailto link

Se all info