Hoppa till sidans innehåll

Padel


Padel

Padel kan beskrivas som en blandning av squash och tennis och spelas allt som oftast två mot två. Det är en perfekt motionsform för dig som gillar racketsport och uppskattar att spela i lag.

I Korpen Kalmar kan du spela seriespel i padel.  Vi arrangerar seriespel på söndagar. Serierna kommer att delas upp div1, div 2 och så vidare. Varje division innehåller 6 stycken lag och efter 5 stycken omgångar flyttas två lag upp och/eller två lag ner. Det är 10 stycken omgånger totalt.

Vill du veta mer kan du klicka dig runt med hjälp av menyn. Seriespelet spelas på WAP, Färjestaden.

Kö/reservlista

Om alla platser är tagna och ert lag inte får plats så kan ni skriva upp er på en kölista. Skicka i så fall ett mail till This is a mailto link. Om ett lag hoppar av så hör vi av oss. 

Spelklasser

Vi erbjuder öppen spelklass (Herr, Dam, Mix)

Antal matcher

Lagen spelar en match per vecka (uppehåll för sportlov, påsklov, och höstlov). Det spelas totalt 10 matcher. Alla matcher spelas inomhus.

Upplägg

Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur lagen placerat sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Upp och nedflyttning mellan divisionerna görs en gånger per säsong för att skapa så jämna matcher som möjligt.

Matchformat

Speltiden är 90 minuter. Matcherna spelas i 3 set med Golden point. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.

Flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan. Om egen tid bokas så betalar ni den själva.

Boka egen tid

Matchen får spelas på en tid som lagen bokat själva. Mejla ny speltid så kan vi justera tiden i spelschemat. OBS! matchen måste spelas innan sista speltillfället inför upp och nedflyttning mellan divisionerna. 

Walkover

Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 400 kr. Laget som drabbas av detta ska meddela kansliet så att vi kan fakturera det felande laget. kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå.

Matchbollar

Hemmalaget står för bollar till match.

Resultatrapportering

Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat via medlemssystemet, senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Deltagare

Alla deltagare ska vara registrerade i laget och ha ett giltigt medlemskap i föreningen (230 kr/person/år). Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget.

Vid frågor: This is a mailto link

Uppdaterad: 06 JUL 2022 08:26 Skribent: Andreas Fält
E-post: Adressen Gömd

 

Kansliets telefontider
Klicka här för mer info.

 

Globex logga 2.pngLogga.jpg


 

Postadress:
Korpen Kalmar MIF - Korpen
Idrottens Hus, Stagneliusgatan 31
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 048026210
E-post: This is a mailto link

Se all info