Hoppa till sidans innehåll

Kubb-sm reportage 2006


Adam Ekholm kämpar på i regnet. "Det tar tvärstopp när man kastar pinnarna. Det är inte kul alls."
Foto: Anna Mi Matzén.Citerat av Barometern.

Kungen föll trots ihärdigt regn

Nybro 2006-08-14 | Uppdaterad 2007-10-05

Årets svenska kubbmästerskap blev en blöt tillställning. Mästerskapet inleddes med åska och dunder men efter två dagars spel stod återigen ett gotländskt lag överst på prispallen.

Varken regn eller rusk skrämde bort kubbspelarna som fick utstå rejält med oväder under helgens mästerskap. Själva invigningen på lördagsmorgonen regnade i princip bort. Nöjesmannen Anders Brandel gjorde sitt bästa för att lätta upp stämningen men lyckades inte få hejd på åska och dunder.
- Det är jättetråkigt att vi fick ett sådant väder men samtidigt kan vi inte göra något åt det. Att ställa in kubb-SM är inget alternativ. Det enda vi ställde in var lördagkvällens grillfest, då var alla trötta och frusna, säger tävlingsledaren Towe Danielsson.
Regnet påverkade de 16 banorna i Badhusparken och gjorde dem stumma och svårspelade. Nybrograbbarna Martin Johansson och Adam Ekholm var inte förtjust i vädret men kämpade tappert mot regerande SM-mästararen från Gotland.
- Det tar tvärstopp när man kastar pinnarna. Det är inte kul alls, säger Adam Ekholm som gör sitt fjärde SM.

Publiken uteblev
I och med busvädret uteblev den stora publiken. Och det ogillade Bert Ragnarson och Rudolf Petersson från Göttorps IF. De premiärspelade i kubbmästerskapet och hade behövt publikstödet.
- Vi tar väl inte så allvarligt på det här men det hade varit roligt med mer publik, då hade det säkert gått bättre för oss, sade Bert Ragnarson efter att de slagits ut i den första omgången.
Några som inte beklagade sig över vädret var fjolårsmästarna Joakim Ekelöf och Tobias Hansson. Gotlänningarna stortrivdes i regnet och spelade som vanligt mycket bra.
- Kubb-SM i Nybro är en bra turnering och vädret är bra. Vi gillar regn. Det är påverkar alla på samma sätt men vi är bra på att spela i regn, sade Joakim Ekelöf.

Final utan regn
Söndagen final spelades utan regn. Kanske var det därför som mästarna fick se sig besegrade av ett annat gotländskt lag. Men finalen blev ändå en familjestrid. Överst på prispallen kom Alva Flyers med Stefan Hansson och sonen Marcus Hansson, som är far respektive bror till andrapristagaren Tobias Hansson som delar silvret med lagkamraten Joakim Ekelöf. På tredje plats kom Nybrolaget Nybrokubbarna med Towe Danielsson och Kjell Rydh. I Lilla SM som avgjordes under söndagen vann Black & White från Kristdala med Björn Helander, Michael Nilzén och Thomas Karlsson. Ett specialpris för gott kamratskap delades ut till Malmölaget Deaf team beståendes av Stefan Rubin och Jonas Werlestam.

Uppdaterad: 09 MAJ 2017 17:33 Skribent: Towe Danielsson

Postadress:
Korpförening Nybro - Korpen
Korp Centrum, Kungshallsvägen 33
38243 Nybro

Kontakt:
Tel: 048115156
E-post: korpen.nybro@telia.c...

Se all info