Hoppa till sidans innehåll

Kubb-sm reportage 2010


Gotlänningarna kubbade bäst

Bild

Sofie Sjöqvist, Johanna Strid och Jessica Samuelsson i lag IK Länning gick verkligen in för kubbtävlandet. Tillsammans med nio andra lag från Stockholm utgjorde de ett bevis på kubbsportens ökning i huvudkommunen. Fast för Sofie som före detta Nybrobo var det givet att laget skulle ställa upp i SM hemma i Nybro. 

Foto: Mattias Rubin

Towe Danielsson och  Nybrokorpen var nöjda med årets SM i kubb.

Towe Danielsson och Nybrokorpen var nöjda med årets SM i kubb.

NYBRO .Citerat av Östran. 

Publicerad 100816 09:02. Uppdaterad 100816 10:11.

Gotlänningarna var som vanligt omöjliga när SM i kubb avgjordes i Nybro för 14:e året i rad. De tog både guld och silver. Samtidigt kunde arrangerande Nybrokorpen glädja sig åt ett nytt deltagarrekord.

- Vi har putsat rekordet från 78 lag till 80 lag jämt, berättade Towe Danielsson från Nybrokorpen.

Runt omkring i lummiga Badhusparken virvlade pinnarna i luften när de 80 lagen gjorde upp. Precisionen och koncentrationen var stor liksom träffsäkerheten.

Efter två dagars kämpande kunde så de gotländska favoriterna äntra prispallen.

Fastlandsoffensiv?

Fast i år fick guldmedaljörerna Anna och Patrick Almgren från Dalhem i lag Granskogarna och silvermedaljörerna och tillika världsmästarna Terry och Joakim Ekelöf i lag Pank från Källunge sällskap av tre stockholmare i laget Kubbarna från sta’n, som knep bronsmedaljen.

Kubbarna Jens Haraldsson, Kalle och Patrick Godhe kanske är ett bevis på en fastlandsoffensiv i kubbtävlandets konst ? I alla fall var de ett bevis på kubbsportens ökning i Stockholm. Den märktes i Nybro genom att inte mindre tio lag från huvudkommunen deltog.

88-åring äldst

I år hyllades även veteranen Rudolf Petersson för sina insatser. Med sina 88 år var han tävlingens äldste deltagare. Tillsammans med sitt lag Göttorps Oldboys från Bäckebo tog han sig även till andra dagens finaltävlingar.

Ett kubb-SM är inte bara tävling. Lördagskvällen bjöd på underhållning och grillning. Hoppborg, ponnyridning och sumobrottning var andra aktiviteter som erbjöds kubbspelarna och deras familjer under tävlingsdagarna.

Nybrokorpens 20 funktionärer kunde nöjt avsluta årets SM. Nästa år kanske drömrekordet äntligen slås. 100 lag minst är vad Towe och de andra i korpen hoppas på att nå.

Uppdaterad: 09 MAJ 2017 17:33 Skribent: Towe Danielsson

Postadress:
Korpförening Nybro - Korpen
Korp Centrum, Kungshallsvägen 33
38243 Nybro

Kontakt:
Tel: 048115156
E-post: korpen.nybro@telia.c...

Se all info