Hoppa till sidans innehåll

Utomhusfotbollen kräver dispens för licensierade spelare

18 APR 2015 08:12
Från och med årets säsong i fotbollen krävs det dispens för licensierade spelare att delta i Korpens seriespel. Detta bestämde fotbollsmötet den 16 april. Nedan kan du läsa mer om mötet. Tänk på att sista anmälningsdag är den 22 april. Välkomna
  • Uppdaterad: 18 APR 2015 09:17

Öppet möte fotbollssektionen torsdag 16/4 -15

 

Bakgrund

Det har önskats en ren motionsserie, då det ibland blivit för stor skillnad när även licensierade spelare fritt deltagit enligt tidigare regler. Några lag hörde av sig om att man ville ha ren motionsserie och några undrade hur man gör med lag som har en blandning av motions och licensierade spelare.

Korpen bjöd därmed in till ett möte för att behandla ärendet och hämta in röster från lagen.Till mötet kom ett 10-tal representanter från olika fotbollslag och det kom in ett antal svar innan mötet via sms, mail m.m 

Frågor som var aktuella till mötet:
1. Behövs en ren motionsserie? SVAR: Ja. Korpspel är till för motionärer. Sen får man kanske vidga begreppet motionär under en övergångstid.
2. Behövs både motionsserie och öppen serie (även licensierade)? SVAR: Mötet trodde det knappt var troligt med både ock. Detta då det rör sig om ganska få licensierade spelare i utomhusfotbollen.
3. Under förutsättning att mötet röstar på bara motionsserie. Behövs övergångsbestämmelser med t.ex maximerat antal licensierade, eller annan lösning? Hur lång övergångstid? Övrigt? SVAR: Mötet trodde på någon begränsande åtgärd för att få kontroll på inhopp etc av spelare på fel "Korpnivå".
4. Vad gör vi om det blir för litet deltagande i någon av serierna i år? SVAR: Mötet trodde inte att det blir någon ren licensierad serie gällande utomhusfotbollen, men höll med om att det behövs kontroll gällande licensierade spelare i motionsserien.

 

Mötet kom fram till att problemet kanske inte är störst i utomhusfotbollen utan kanske i inomhusfotbollen där det dessvärre blivit så att motionslagen hoppar av. Utomhus är det inte så många lag som har licensierade spelare från högre divisioner, men det händer att dessa spelare ändå gör små inhopp i Korplag.    

 Det har också förekommit "toppningar" med duktiga spelare i vissa matcher vilket framör allt motionärerna tyckt varit väldigt tråkigt och leder till orättvisa matcher och resultat.

 Alla på mötet ställde sig positiva att Korpen ska arbeta mot att få kontroll för på vilka spelare som deltat och som kanske inte, av bl.a rättviseskäl, ska delta i Korpserien. De licensierade spelarna har också gjort ett val att spela licensierat spel. Viss omständighet kan dock göra att man i lägre divisioner har "lojalitetsplikt" mot sina gamla klubbar vid spelarbrist. Detta gäller troligen spelare i lägre serier.

Mötet kom fram till och beslutade att man, fr.o.m årets seriespel inför dispensregler för licensierade spelare, där varje ansökan blir unik för varje spelare. Man kan därmed få kontroll hur många och vilka spelare som kan/får delta i Korpens seriespel. Det är också en anpassning till övriga sektioners tävlingsregler där det krävs 6 månaders karens från att man slutat i seriespel till att man, utan dispens, kan gå in i Korpens seriespel. Där har Korpens regler gett till följd av en kraftig ökning av deltagare. Dispensansökan finns redan på hemsidan för dessa verksamheter och kan tillsvidare även användas för fotbollen. Dispensreglerna blir också, i princip samma, där man reglerar hur det ska vara, men kommer att specificeras för fotbollen och dess verksamhetstider. Årets dispenser kan i vissa fall ses som övergångsregler inför framtiden.

 

Korpen hoppas nu att det ska funka för alla och att alla Korpens motionärer känner sig välkomna till Korpen utomhusfotboll. De som av olika skäl kanske inte vill eller inte får en dispens beviljad hälsar vi välkomna tillbaka till Korpen i framtiden.


Tack till alla som kom på mötet eller hörde av sig innan via sms, mail etc.

Synpunktet mm kan skickas in på mail This is a mailto link

MVH

Korpens Fotbollssektion//

Lasse Eklund

Skribent: Lars Eklund

SFC

 

 

parkour, gympa med volter


Seriespel 2020/21
         startar

Pickleball     10/10
Badminton   11/10
Innebandy   11/10

 

 Här på You-Tube finns klipp från Korpens olika verksamheter  Korpens Youtube

 

 

 swish

 

  Östtorps logga 

 

 

Gilla gums

   PRODIS

Korpens egna hall

 Korpens egna hall

där du bl.a kan spela badminton, 
squash,
innebandy, bordtennis, 
handboll,
volleyboll, träna på gym
och sola i våra fräscha solarier.
        Välkommen!

 

 vi_samarbetar_med

Sörmlands SparbanksloggaPostadress:
Korpförening Nyköping - Korpen
Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Besöksadress:
GUMSHALLEN, Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155450953, 0155450950
Fax: 0155450959
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 Östtorps vvs

 Sörmlands Sparbankslogga

  

SSAB