Hoppa till sidans innehåll

Regler från upptaktsmöte Innebandy 10 okt.

10 OKT 2018 21:15
Tack för ett välbesökt upptaktsmöte i Innebandy. En del nyheter presenterades. Bland annat har det tillkommit en del nya regler och tolkningar, som vi lagt in nedan. Vi önskar alla lag Lycka till i seriespelet och hoppas på en kul säsong!
 • Uppdaterad: 10 OKT 2018 21:15

REGLER
FÖRORD från SIBF:s officiella Regelhandbok i vilka Korpen Nyköping instämmer i!

 • Alla som på ett eller annat sätt är involverade i spelet uppmanas att ha god kännedom om spelets regler.
 • Det är viktigt att spelet är underhållande, säkert, präglas av fair play och är lätt att förstå för spelare, tränare, domare, åskådare och media.
 • Som framgår av reglerna ska all utrustning ha godkänd märkning. Märkningen av sarger, målburar, klubbor och bollar är lätt att förstå̊, eftersom IFF:s logotyp ingår i godkännandemärket. Beträffande personlig skyddsutrustning såsom ansiktsskydd och skyddsglasögon, är dessa inte nödvändigtvis märkta med IFF:s logotyp. Det rekommenderas att dessa är godkända för innebandy, vilket framgår av CE-märkning och texten "Rekommenderas av IFF".

Förkortningar: IFF Internationella Innebandyförbundet CE Conformité Européenne

De största förändringarna i reglerna inför säsongen 2018-2019:

 • Långärmade underställströjor är numera godkänt att använda så länge de är i samma färg som den huvudsakliga färgen på matchtröjan.
 • Man får hoppa och spela, röra samt stoppa bollen så länge man spelar bollen under tänkt knähöjd. Med tänkt knähöjd avses den nivå där knäna befinner sig när spelaren står upprätt.
 • Om en spelare fördröjer eller ställer upp felaktigt vid tekning så är det frislag för det andra laget direkt och inte byte av tekare som det har varit tidigare år.
 • Nick är numera frislag istället för som tidigare U2.
 • Frislag när ett lag fördröjer spelet. ”Hit räknas när ett lag systematiskt spelar passivt bakom egen målbur. Laget ska om möjligt uppmärksammas på detta innan åtgärder vidtas”
 • U2 som tidigare utdelades ihop med straffslag är borttagen. Man får numera ingen U2 ihop med straffslag.
 • Nya regler för straffslag. Numera får man dra bollen bakåt sålänge kroppen är i rörelse. ”Spelaren som utför straffslaget får spela bollen obegränsat antal gånger och ska röra sig kontinuerligt mot målburen. Med kontinuerligt avses att spelaren och bollen inte får stanna eller byta riktning bort från målburen samtidigt”
 • Liggande spel U2 gällde tidigare bara när spelare träffade bollen. Numera är det U2 när en spelare liggandes aktivt påverkar spelet.

Korpen, avvikelser regler:

201. Ordinarie speltid.
Korpen: 3x14 min rullande tid. En period eller match är slut omedelbart när slutsignalen börjat ljuda. Straff utförs alltid om den är blåst innan slutsignal. Tekning för att bekräfta mål behövs  inte efter slutsignal.

204. Straffslagsavgörande i samband med förlängning. Korpen: Tre utespelare från respektive lag ska slå var sitt straffslag. Om matchen efter detta fortfarande är oavgjord ska samma spelare slå ett straffslag vardera tills ett avgörande uppnås. Lagen ska slå vartannat straffslag.

301. Spelare.
Korpen  o SVIBF: För att domarna ska kunna starta matchen, måste det finnas minst fem utespelare och en korrekt utrustad målvakt i vardera laget respektive lag, annars ska som slutresultat räknas 5-0 till icke felande lag. Under match måste lagen kunna spela med minst fyra spelare vardera, annars ska matchen avbrytas . Slutresultat  5-0 till icke felande lag eller det fördelaktigaste resultatet för icke felande lag.

305 Ledare 1.
Korpen: Vardera laget får notera max fem ledare i matchprotokollet. Ledare ska vara medlem eller registrerad (försäkring). Inga andra personer än de i matchprotokollet noterade får uppehålla sig i den egna  avbytarbåset.

405 Personlig utrustning och skyddsutrustning.

Korpen: En spelare får inte använda personlig utrustning som kan innebära skaderisk. Med personlig utrustning avses skydd och medicinsk utrustning, skyddsglasögon, klockor, örhängen och liknande. Domarna avgör vad som innebär skaderisk. Alla skydd ska om möjligt bäras innanför klädseln. Synliga delar av undertröjor, tights och kompressionskläder vara i samma färg som den dominerande färgen på matchtröjan eller shortsen. För tights är även svart tillåtet. Med undantag för pannband, som i så fall ska vara elastiska och utan knut, får inga huvudbonader bäras. Alla former av långa tights är förbjudna för utespelare (dispens kan sökas).

                                                  Utdrag ur info Upptaktsmöte 10/10 2018/LE

Skribent: Lars Eklund
Epost: Adressen Gömd

SFC

 

 

parkour, gympa med volter


Seriespel 2020/21
         startar

Pickleball     10/10
Badminton   11/10
Innebandy   11/10

 

 Här på You-Tube finns klipp från Korpens olika verksamheter  Korpens Youtube

 

 

 swish

 

  Östtorps logga 

 

 

Gilla gums

   PRODIS

Korpens egna hall

 Korpens egna hall

där du bl.a kan spela badminton, 
squash,
innebandy, bordtennis, 
handboll,
volleyboll, träna på gym
och sola i våra fräscha solarier.
        Välkommen!

 

 vi_samarbetar_med

Sörmlands SparbanksloggaPostadress:
Korpförening Nyköping - Korpen
Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Besöksadress:
GUMSHALLEN, Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155450953, 0155450950
Fax: 0155450959
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 Östtorps vvs

 Sörmlands Sparbankslogga

  

SSAB