Hoppa till sidans innehåll

Skink-Cupen, Galet roligt och intensivt!

08 DEC 2018 18:38
För första gången spelades både Badminton och Pickleball Skink-Cupen samma dag. 18 lag deltog totalt. Det blev galet intensivt med många jämna och roliga matcher innan Julskinkorna hittade hem.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2018 18:38

Trots att båda racketsporterna trängdes om samma banor i Gumshallen så förflöt dagen i stor harmoni och samförstånd. Det som är roligt med våra Cuper är den goda stämning som sprider sig och genomsyrar hela tillställningen. Alla hjälper alla. Tipsar varandra om spelupplägg och taktik och ger verkligen varandra chansen att ha kul även om så klart resultaten räknas.

Båda finalerna blev plågsamt jämna.

Pickleballfinalen spelades först och blev en spännande match mellan "Top Shots" och "Team Grim" där "Team Grim" tog hem vinsten genom en 2-1 seger. "Top Shots" slog ut "Prinskorvarna" i semin i en 2-setare och "Team Grim" tog sin semi genom vinst över "Swedish Hammers", också det i en 2-setare. 

Badmintonfinalen som blev dagens sista final spelades mellan laget "Jocke" och  "Motala". Även här, precis som i pickleballfinalen, krävdes 3 set innan laget "Motala" stod som segrare. Laget "Jocke" slog i sin semifinal ut laget "Smash" också det i en jämn 3-setare. "Motala" hade lite lättare i sin semifinal mot "Smash & Grab" som man vann över i 2 raka set.

Även slaget om att slippa bli sista lag i respektive sport var intensivt där man ger allt för att slippa bära hem tröstpriset, en påse nötter. I Pickleball blev det laget "Picklepix" som ändå glada hämtade ut tröstpriset och även laget "Bombgruppen BK" i Badminton-Cupen var vid gott mod när de fick sina påsar nötter.
Extra kul med Skink-Cupen är att alla lag får pris i någon form av något som hör Julen till.

Ett stort Tack till alla lag, personal i Gumshallen, publik som gjorde Cupen till en trevlig tillställning och Gattis till Segrarna. 

Nästa större Cup blir i april, men inte helgen 26-28/4 då Korpen och Gumshallen är med Sv. Pickleballförbundet och anordnar Sveriges först Pickleball-SM.

Håll koll på vår hemsida, facebook och i mailen om info om kommande arrangemang. 

God Jul o Gott Nytt år hälsar Racketgruppen i Korpen Nyköping 

Skribent: Lars Eklund
Epost: Adressen Gömd

 

 

MEDLEMS-
RABATTER
ERSÄTTS

AV KAMPANJER
ÅR 2020

 Här på You-Tube finns klipp från Korpens olika verksamheter  Korpens Youtube

 

 

 swish

 

  Östtorps logga 

 

 

Gilla gums

   PRODIS

Korpens egna hall

 Korpens egna hall

där du bl.a kan spela badminton, 
squash,
innebandy, bordtennis, 
handboll,
volleyboll, träna på gym
och sola i våra fräscha solarier.
        Välkommen!

 

 vi_samarbetar_med

Sörmlands SparbanksloggaPostadress:
Korpförening Nyköping - Korpen
Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Besöksadress:
GUMSHALLEN, Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155450953, 0155450950
Fax: 0155450959
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 Östtorps vvs

 Sörmlands Sparbankslogga

  

SSAB