Hoppa till sidans innehåll

VI VANN KORP-SM!

21 JAN 2018 17:44
Grattis Marias Mixed (Mixklassen), Golden Ladies (Damklassen) och HERI IBK (Herrklassen) som alla blev Svenska Korpmästare för 2018. Detta genom att vinna sina finaler i riksfinalen av Sweden Floorball Cup 2017/18, Lördagen 20/1 2018 här i Nyköping.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2018 20:23

Efter en fantastiskt spännande innebandydag var det finaldags i alla klasser.

I Mix-Klassen stod till sist "Marias Mixed" från Stockholm och "Stolpis" från Linköping i Korpens första SM-final i Mix-klassen.
Marias Mixed var det jämnaste laget i både gruppspelet och finalen och segrade med 3-1.
Vi hoppas att fler lag utmananar SM-vinnarna nästa år :-)

I Dam-klassen stod "Golden Ladies" från Umeå mot det flerfaldiga Korpmästarlaget "After Work" från Linköping. Trots en bra insats från "After Work" orkade man i år inte stå emot "Golden Ladies" välmeriterade lag med någon/några meriter från både VM och SM i tidigare licensierat spel.Takterna sitter i och lagmaskinen "Golden Ladies" vann till slut Dam-finalen med 4-0.

Herrklassen hade nog ett av det bästa startfältet någonsin. Även Finalen mellan HERI IBK från Kiruna och Östtorps VVS från Nyköping blev en rafflande historia som kunnat sluta hur som helst. Lagen möttes även i gruppspelet i en jämn match som slutade 4-4 och i finalen stod det efter full tid 1-1, vilket innebar 5 minuters suddenförlängning. Med 3 sekunder kvar av ordinarie matchtid drabbades Östtorps VVS av en utvisning vilket innebar numerärt underläge i 1 minut 57 sekunder av förlängningen. HERI IBK utnyttjade dock tillfället och punkterade matchen redan efter 54 sekunder  i förlängningen och erövrade därmed den hårt åtråvärda SM-titeln.

Efter allt innebandyspel hölls en SM-bankett med ca 160 deltagare. Här vankades det god mat, underhållning av suveräna tjejerna 2njoy och segersånger från vinnande lag m.m. innan flertalat av deltagarna bussades till centrum för efter Sweden Floorball Disco på O´learys innan alla tog sig hem i den kyliga vinternatten föhoppningsvis glada och nöjda med årets upplaga av Sweden Floorbal Cup i såväl kvalspel och finalen i Nyköping.
Vi hoppas det blev den minnesvärda kväll som Korpen Nyköping utlovat? 

Korpen Nyköping tackar alla deltagande lag, som var och ett, genomförde Finalen på ett strålande sätt. Här kan man säga att Korpen verkligen har en "breddverksamhet" i innebandyn.
Ett stort Tack även till domarna som i finalspelet kom från Luleå, Stockholm, Eskilstuna och Nyköping.
Även ett stort Tack till alla funktionärer från Korpen som hjälpte till under dagen och alla deltagande från arrangerande kvalorter och rikskorpen som på olika sätt bidrog till att göra dagen till en riktig höjdare. TACK!
Korpen Nyköping är också tacksamma för inskick av finalbilder till ett minnes-kollage. Skickas till This is a mailto link (Tack!)

Med Vänliga Hälsningar och väl mött igen!

Korpen Nyköping/
Lasse Eklund
Tävlingsledare 

 

 

 

         

   

Skribent: Lars Eklund
Epost: Adressen Gömd

 

 

MEDLEMS-
RABATTER
ERSÄTTS

AV KAMPANJER
ÅR 2020

 Här på You-Tube finns klipp från Korpens olika verksamheter  Korpens Youtube

 

 

 swish

 

  Östtorps logga 

 

 

Gilla gums

   PRODIS

Korpens egna hall

 Korpens egna hall

där du bl.a kan spela badminton, 
squash,
innebandy, bordtennis, 
handboll,
volleyboll, träna på gym
och sola i våra fräscha solarier.
        Välkommen!

 

 vi_samarbetar_med

Sörmlands SparbanksloggaPostadress:
Korpförening Nyköping - Korpen
Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Besöksadress:
GUMSHALLEN, Gumsbackevägen 2
61138 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155450953, 0155450950
Fax: 0155450959
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 Östtorps vvs

 Sörmlands Sparbankslogga

  

SSAB