Hoppa till sidans innehåll

Pickleball - nyhet


Pickleball är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. Nu kommer den äntligen till Piteå . Det är Korpen Piteå som har tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en prova-på-dag.

Pickleball är något för dig som älskar boll- och lagsport, men som hellre tränar än tävlar i din favoritsport. Det här är en perfekt aktivitet, oavsett om du är nybörjare eller van lagsportare. 

Du spelar med ett lätt racket av beachracketmodell, en lätt boll som liknar en innebandyboll och du kan spela både singel och dubbel.  Spelplanen är ungefär lika stor som en badmintonplan och du spelar över ett nät som liknar tennisens. 

----------------------------------------------------------

ÖPPET HUS - kom och prova på - drop in

Datum:     tisdag den 27 oktober

Klockan:   14:00-16:00  Ungdomar
               16.00-18:00  Seniorer
               18.00-20:00  Familjer

Plats:        Piteå Tennisklubb på Backenområdet

Arrangör : Korpen Piteå och Piteå Tennisklubb

------------------------------------------------------------------

Regler  

Poäng & Match
Matcherna spelas till 11, och man måste vinna med två poäng.
Man får poäng i egen serve.

Servaren fortsätter serva till dess laget förlorat bollen. I dubbel går därefter serven över inom laget och först när den andre servaren förlorat sin serve går serven över till motståndarna. Regeln har ett viktigt undantag. Det lag som börjar serva får bara en serve.

Poängställningen anges i nummerserier om tre – först anges servande lags poäng, därefter mottagande lags poäng och slutligen anges om det är servare ett eller två som har serven. Som exempel betyder 3-7-1 att servande lag har tre poäng, mottagande lag sju poäng och att servande lag ska serva med sin första servare.

Serve
Serven slås med underhandsslag. Servaren ska vara placerad bakom baslinjen och serven ska slås diagonalt in i serverutan på andra sidan nätet. Man har bara en serve i pickleball

 

Retur och det tredje slaget
Varken servereturen eller slaget efter, det tredje slaget får slås på volley. Det innebär att mottagande lag måste låta bollen studsa innan de returnerar bollen och att servande lag måste låta returen studsa innan de slår bollen över nät. Efter returen får spelarna slå bollen både på volley eller efter en studs i marken.
 

Köket
På båda sidor om nätet ligger det s.k köket. Spelarna får inte gå in i köket om inte bollen studsat i köket först. Köket är alltså en no-volley zone. I Pickleball går man som spelare därför inte närmre nät än till köksgränsen om det inte krävs för att slå över en boll som studsat i köket.

----------------------------------------------------------

Har du frågor och funderingar så hör av dig till Pär Röckner, via mejl This is a mailto link eller ring 070-517 70 80.

Välkomna

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 21 SEP 2020 19:16 Skribent: Anna Johansson
Epost: Adressen Gömd
                                  
Receptions öppettider 
 
From 28 september 
Mån 08:30-20:00
Tis 09:30-20:00
Ons 09:30-20:00
Tor 08:30-20:00
Fre 09:00-13:00
Lör Kodkort
Sön 16:00-19:00

Kodkortsträning
Alla dagar 05.00-24.00
Sista inpasseringen 23.15

Postadress:
Korpförening Piteå - Korpen
Prästgårdsgatan 27
94132 Piteå

Kontakt:
Tel: 0911277550
E-post: This is a mailto link

Se all info