Hoppa till sidans innehåll

Korpen Challenge 2020


Korpen Challenge 2020

En motionstävling som passar alla!

Äntligen är den här – Korpen Challenge!

I höst kör vi åter igång Sveriges roligaste lagtävling i motion där du både kan utmana dig själv och se ditt lag klättra mot tabelltoppen. Tävlingen pågår mellan den 14 oktober och 25 november.

 

Korpen Challenge vänder sig till alla arbetsplatser i Sverige och hjälper till att skapa en härlig lagkänsla. På köpet får medarbetarna bättre kondition, styrka och välmående. Dessutom är tävlingen ett bra sätt att komma igång efter det här märkliga årets hemmajobbande och sociala distansering.

Det fiffiga med tävlingen är att ALL aktivitet räknas. Så oavsett om du exempelvis cyklar, yogar, jobbar i trädgården, spelar padel, kickar boll eller promenerar så kan du klicka i poängen i Challengize-appen.

Challenge Points 
Tävlingen är uppbyggd på smarta och vetenskapliga Challenge Points. Poängen utgår från vem du är och vad du har gjort. En unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som soffpotatis kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor.  

Aktiviteter registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize-plattformen. Det gör du via mobilen, läsplattan eller datorn. I plattformen och appen följer du hur det går för dig, ditt lag och alla dina kollegor. Du kan peppa dina vänner, dela bilder eller bara gilla att en kompis rört på sig. Ju mer du gillar och kommenterar, desto roligare blir det! Som arbetsgivare kan du även få ut en hälsorapport med samlad statistik på motionsnivå, upplevd hälsa, stress, sömn m.m.

Så funkar Korpen Challenge
Börja med att skapa ett lag på 6–10 personer. Är ni fler än tio personer är det bättre att istället bilda fler lag. Aktiviteterna registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize lättanvända app som fungerar med full funktionalitet på alla datorer, mobiler och läsplattor. Challengize kan enkelt kopplas till andra träningsappar såsom Runkeeper, Endomondo m.m för att sen importeras till plattformen så att dina aktiviteter delas med din grupp.

Tävlingen pågår i över sex veckor, fördelad på tre etapper som alla har olika värde. Detta för att ett lag inte ska kunna dra ifrån för stort redan i starten. Det gäller alltså att hålla motivationen och engagemangen uppe under hela perioden för att kunna ta hem vinsten och på så sätt kunna titulera sig svensk mästare i motion. 

Efter genomförd Challenge får laget en hälsorapport med mätningar som visar om laget minskat i stress, förbättrat sin sömn, ökad sin aktivitetsnivå samt mycket mer. Health Points-rapporten kan alltså ses som ett bra verktyg för att kunna rikta proaktiva hälsoinsatser för företaget. Så här kan en hälsorapport efter avslutad utmaning se ut. 

Är du chef?
Som ledare har du en viktig roll i att inspirera medarbetarna till rörelseglädje under arbetsdagarna. Här får du mer information om hur du kan introducera Korpen Challenge till dina medarbetare. 

Ni antar väl utmaningen?
Tid: 14 oktober- 25 november 2020
Pris per person: 195 kr exkl moms, 245 kr inkl moms

 

Glöm inte att fylla i Korpen Växjö som din förening

Anmälan är öppen fram till den 13 oktober. Mer information och personligt inlogg kommer på mailen några dagar innan start. Har du inte fått dina personliga inloggningsuppgifter ett par dagar innan startdatum så rekommenderar vi att kolla skräpposten eller kontakta This is a mailto link

Vill du sprida ordet om Korpen Challenge är du varmt välkommen att ladda ner denna PDF-inbjudan om utmaningen.

Nu kör vi!

Varför Korpen Challenge?

• En lågtröskelutmaning som passar både soffpotatisen och elitmotionären
• Enkelt att vara med
• Social och rolig utmaning
• Ger friskare och effektivare medarbetare
• Bättre arbetsklimat och lagkänsla på arbetsplatsen
• Minimal administration för arbetsplatsen
• Hälsorapport och statistik till arbetsgivaren
• Passar som aktivitet för friskvårdsbidraget

Om du och dina kollegor inte kan vänta till hösten, utan vill sätta igång med en utmaning redan nu, hör av er till oss så hjälper vi er!

Uppdaterad: 09 SEP 2020 11:31 Skribent: Balder Sörensen
E-post: Adressen Gömd

 Telefon Tider 2021

Måndag-Torsdag 08:00-14:00

Fredag 08:00-12:00

0470-275 27

 

 Övrig tid kan du maila oss på This is a mailto link

 

 

Medlemmar

Här kan du som medlem logga in.

Genom att logga in kan du boka in dig på pass, rapportera resultat eller kolla på dina sidor.

 

 

 

 

 

 

Följ oss Facebook och Instagram!

 

  

                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

Postadress:
Korpen Växjö Motionsidrottsförening - Korpen
Box 3098
35033 Växjö

Besöksadress:
Tipshallen, Hejaregatan 7
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: 047027527
E-post: This is a mailto link