Hoppa till sidans innehåll

Tävling och förare


Bakgrund supermoto

Supermoto har inslag både från roadracing med asfaltbana och motocross på grus med häftiga hopp. I denna härliga sport får Super Motard föraren upplevelser från alla ovan nämnda mc-sporter. På en snabb Supermotardbana får föraren förmånen att komma upp i en toppfart på 170-180 km/h och kan sladda både på asfalt och på grus. Föraren får även nöjet att hoppa så långt och högt denna vågar. I grund och botten så används modifierade motocross/enduro hojar. Man byter ut motocross fälgarna till Roadracing fälgar för att man skall kunna montera på ett par breda däck så att man får bra fäste på asfalten. Fjädringen gör man hårdare och utväxlingen på maskinen ändras lätt genom att byta drev. Efter detta är man med i matchen, då återstår bara själva körträningen.

 

Tävling

För att få börja tävla så måste du gå med i en Svemo-ansluten klubb, vilket Kortedala MK är. Medlemskapet ger dig rätt att teckna licens vilket behövs vid en tävling. I licensen ingår också en försäkring. Supermoto körs sedan 2005 som Svenska Mästerskap. Supermoto-reglementet ligger idag under motorcross. Sen 2007 är nu Supermoto en egen gren i Svemo. För att tävla i Supermoto krävs någon av följande licens. Supermoto Elit, Senior eller junior. Om du inte har någon förarlicens utfärdad av Svemo kan du teckna tillfällig licens via din profil i Svemo TA, vill du bara prova en gång kan du köpa en provapå licens via svemo.se.

För att få lösa tillfälliglicens krävs att man är medlem i en Svemo ansluten klubb och att medlemskortet uppvisas vid tillfället. Tillfälliglicens kostar 500 kr/gång. I licensavgiften ingår en försäkring som hjälper vid eventuell skada. 

KMK kan vid behov arrangera licenskurs. Kontakta ansvarig under "kontakt" så löser vi allt man behöver för att komma igång.

 

Tävlingsdags

När föraren kommer till tävlingen börjar man att skriva in sig i sekretariatet, sedan är det dags att besiktiga motorcykeln samt sin personliga utrustning. Dagen börjar med fri träning och efter det kör man något som kallas tidsträning. Den som får bästa tid får starta i pole position som är det bästa läget i startfältet. Poäng delas ut till placering 1 - 15 och hederspriser delas ut till placering 1 - 3 i samtliga klasser. Personlig Utrustning Skinnställ, helt eller delat. Klädseln skall innehålla knä-, axel-, armbågs- och ryggskydd. Till detta måste man också ha skyddsstövlar. Givetvis skall du ha hjälm på huvudet och skinnhandskar på händerna. Glöm inte att tejpa lyktor och glas.

 

Förare i Kortedala MK 

Patrik Kerttu

Patrik Bengtsson

Linus Tapper

Niklas Amnell

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:39 Skribent: Patrik Kerttu

Samarbetspartners

klicka på bilderna för att

komma till deras hemsida.

Bergmans Motor

 

CrossEnduroKompaniet

 

 

svedea2

 

 

 

 

 

ströms

Postadress:
Kortedala MK - Motorcykel och Snöskoter
Fredrik Hansson, Gräsåsvägen 25
42470 Olofstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@kortedalamotork...

Se all info