Hoppa till sidans innehåll

Touring


Bakgrund

Touringverksamheten vänder sig till alla som har en motorcykel och brukar vara ute och åka. Men även andra utan mc är välkomna och kan få möjlighet att åka med ibland. Vi tycker att det är roligare om man är fler som åker tillsammans därför ordnar vi diverse aktiviteter.

Tisdagstouring och torsdagstouring

På tisdagar och på torsdagar så samlas vi på en gemensam plats, läs mer om detta i vår Facebookgrupp, tid som gäller för båda touringarna är kl 18.00. Vi åker från den gemensamma platsen till något fik via vägar som svänger. Tänk på att tanka hojen innan vi samlas. Sträckan vi åker varierar från gång till gång men snittar ca tio mil.

(1) Kortedala Motorklubb | Facebook

Semester touring

KMK-medlemmar har samlat sig för att åka på semester tillsammans. Populärt är naturligtvis Norge pga av närheten till fina vägar, men även övriga europa besöks.

Rally

Under många år har vi arrangerat Dropprallyt (endast är för KMK:are) vilket har fått sitt namn av det ständiga regnandet som har förekommit då detta rally arrangeras. Det är upplagt som en stor poäng-promenad där apostlahästarna är utbytta mot en motorcykel. Hela dagen brukar gå åt för att åka runt och genomföra kluriga övningar. Dagen brukar avslutas med prisutdelning, grillning och kanske en öl vid det hemliga målet. Detta är en aktivitet som kräver mycket planering och resurser i form av funktionärer.

Alla som vill och kan är därför välkomna att hjälpa till. Under sista rallyt hade vi dessutom solsken eller i alla fall uppehåll.

Träffar

Vi brukar åka på två danska träffar varje år, en på våren samt en på hösten. 

För övrigt så åker vi på olika träffar i vårt egna land och ibland även till Norge på träffar.

Film/bildvisning

För att lätta upp stämmningen under vintern, samlas vi ett par gånger för att se på dia-bilder/video från ex.vis semester, träff, rally , motortävling mm. Även andra aktiviteter som dart och bowling används för att härda ut vintern.

Nostalgibilder: www.kortedalamotorklubb.com/jubileum/bilder

 

Touringmöten

Under året har vi sektionsmöten där vi diskuterar ekonomi, kommande aktiviteter eller förslag på dito (träffar, helgtouring, film/bildvisning, 5-kamp mm)

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:30 Skribent: Patrik Kerttu

Samarbetspartners

klicka på bilderna för att

komma till deras hemsida.

Bergmans Motor

 

CrossEnduroKompaniet

 

 

svedea2

 

 

 

 

 

ströms

Postadress:
Kortedala MK - Motorcykel och Snöskoter
Fredrik Hansson, Gräsåsvägen 25
42470 Olofstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@kortedalamotork...

Se all info