Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 18 mars 2020

05 FEB 2020 12:48
Årets årsmöte kommer att vara den 18 mars 2020 kl. 19.00 i Klubbstugan, Kovland. Hjärtligt välkomna.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2020 12:48

Kallelse Årsmöte

Kallelse Kovlands IF årsmöte 2020

Onsdag 18 mars 2020, klockan 19:00 Klubbstugan, Kovland

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga 14 dagar innan årsmötet, dvs senast 4 mars 2020.

Förslag och motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 4 veckor innan årsmötet, dvs senast 19 februari 2020.

Verksamhetsåret 2019

Kovlands Idrottsförening, 117 år gammal, lever och frodas. Likt ärtsoppa på torsdagar är det dags för föreningens årsmöte i mars 2020. Det gångna verksamhetsåret summeras som ett bra år. Fotboll med en bred och bra ungdomsverksamhet och representationslag på både dam- och herrsidan. Skidor och orientering med fin ungdomsverksamhet samt motion för några äldre. Det händer att det slängs en och anna varpa samt en hel del boule-klot i parken. Ånäscupen i fotboll och Kovlandsloppet för skidor är numera lika självklara succeer som tacos på fredag.

 

Evenemang som midsommar, bilbingo, danser och julmarknad är lika givna som skinkan på julbordet och genererar bra intäkter till föreningen. Aktiviteter som gå-bingo och medlemslotteri med stora sociala värden och är lite som popcorn till bion. Ånäsparken är en lika populär och uppskattad plats för fester och sammankomster som sillen på midsommar.

 

Föreningens ekonomi är därmed i balans och under full kontroll. Fokus förflyttas alltmer mot att utveckla och investera istället för spara och dra ner. Arbetet med att sanera skulder och stärka buffert nådde ett etappmål under 2019. Under året återställdes också de sista spåren efter den senaste förödande översvämningen på anläggningen. Dessutom är flera förbättrande åtgärder genomföra i Ånäsparken som skyddsvallar och justerade marknivåer som ska skydda mot höga vattennivåer i framtiden. Föreningen fortsätter att utveckla verksamhet och anläggning.

Som ett resultat av idogt arbete med ekonomin de senaste åren kommer föreningen inför kommande säsong att betala ut en fast summa till sektionerna för varje utfört arbetspass på föreningens arrangemang. Detta som ett enkelt och tydligt sätt att stärka sektionernas ekonomiska förutsättningar att bedriva kärnverksamhet. I över 20 år har föreningen kämpat med knappa resurser så det känns extra roligt att kunna tillföra idrotten detta.

 

Så länge du medlem engagerar dig finns alla förutsättningar för att föreningen ska leva genom detta färska decennium och genom hela detta sekel. Lika säkert som pannkaka till ärtsoppan. Din insats, stor som liten, är ovärderlig för föreningen och för bygden den verkar i. Vill du veta mer så uppmanas du som medlem att delta på årsmötet. Där redovisas varje krona i detalj både framåt och bakåt i tiden samt att styrelse för förening inklusive sektioner väljs. 

 

På senare år har smörgåstårta varit ett stående inslag på årsmötet. Återstår att se hur det blir med det i år. Kanske en ny tradition?

 

Varmt välkommen till årsmöte onsdagen 18/3 klockan 19:00 i Klubbstugan, Kovland. 

 

Skribent: Lena Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Genom att gå in på svenska spel och spela via länken stöder du KIF!

High Five

 

Klicka på bilden för att:

Facebook

 

Våra idrotter. 

Fotboll 

Skidor

Varpa

Orientering

 

Sponsorer:

SCA logga

Däckterminalen

Bauhaus-logga

KME

Mattias Hagman

Sättna hbf

Postadress:
Kovlands IF
Ånäsvägen 4 B
85561 Kovland

Kontakt:
Tel: 06091427
E-post: This is a mailto link

Se all info