Hoppa till sidans innehåll

Sven Söderlunds Minnesfond


Sven Söderlunds Minnesfond 20 år

2014-02-05 09:40

 

I år är det 20 år sedan Kovlands IF fick en donation efter den avlidne ledaren Sven Söderlund. En historik om fondens bildande och hur fonden är i dag följer här.....
        

 I donationen ingick bl a en fastighet med inventarier som såldes. De medel som försäljning och auktion inbringade år 1994 blev så  Sven Söderlunds Minnesfond. Den årliga avkastningen skall enligt fondens regler utdelas som stipendier till ledare och aktiva inom Kovlands IF och till bekostnad av föreningens idrottsanläggningar. De första stipendierna delades ut år 1996.

Under flera år delades stipendier ut till ledare och aktiva idrottsutövare. Befintlig fotbollsplan och friidrottsbanor anlades.

Kovlands IF hade sedan några tunga år och för att klara verksamheten lånades medel ur Sven Söderlunds Minnesfond. Föreningen har som målsättning att återställa fondens värden till det belopp som står i fondens regler. Varje år betalas det av till fonden. Fonden är även öppen för att ta emot gåvor eller nya donationer.

Är det någon som vill skänka en gåva till fonden  går det bra genom att betala in till plusgiro 17 78 61-2, märk talongen  Sven Söderlunds Minnesfond.

När fonden börjar ge avkastning igen kan vi åter börja dela ut stipendier till våra ledare och aktiva idrottare för att visa vår uppskattning och ge dem ett erkännande för de arbete de lägger ner.

Uppdaterad: 17 FEB 2014 17:34 Skribent: Karl Jakobsson
Epost: This is a mailto link

Genom att gå in på svenska spel och spela via länken stöder du KIF!

High Five

 

Klicka på bilden för att:

Facebook

 

Våra idrotter. 

Fotboll 

Skidor

Varpa

Orientering

 

 

Postadress:
Kovlands IF
Ånäsvägen 4 B
85561 Kovland

Kontakt:
Tel: 06091427
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tack till alla våra sponsorer: