Hoppa till sidans innehåll

Karolins kolumn

14 JAN 2021 15:28
Kärlek i kolerans tid, skriver Thomas Karolin.
Förhoppningsvis blir denna spalt ett återkommande inslag på vår hemsida.
Så håll ögonen öppna - och passa på att läsa Karolins rader om Kärlek, Fotboll och Kolera!

  • Skapad: 14 JAN 2021 15:28

Detta är en prövningens tid för oss som gillar idrott. Inte minst för alla oss som älskar fotboll som Thomas Nordahl kanske skulle sagt. Alla träningsanläggningar är stängda. Ingen vet när de olika fotbollsserierna börjar. Kommer det spelas hela serier eller kommer serierna kortas av, som ifjol? Allt hänger på hur virussituationen utvecklas.
All denna osäkerhet kombinerat med att det är omöjligt ha aktiviteter i grupp innebär en stor prövning för spelare i alla åldrar. Det finns en uppenbar risk att andra intressen istället prioriteras eller konsolideras. Om man i ett halvår inte får spela fotboll men däremot kan åka EPA-traktor och flörta med det motsatta könet kanske EPA-traktor och flört med motsatt kön kommer fortsätta utövas på heltid även när det faktiskt går att spela?
Kärlek i kolerans tid är som de flesta vet en roman av nobelpristagaren Gabriel Garcia Marquez. Den går säkert att tolka på olika sätt. Men ett sätt att tolka den är att den handlar om kärlek som sätts på vänteläge i fem decennier för att sen blomma ut. Kanske finns här en parallell med nutiden. Håller kärleken till sporten fastän den inte kan få blomma och växa under väldigt lång tid?

En annan bok man tänker på i dessa dagar är Pestens Tid. Som alla vet är det en roman av Stephen King. Den handlar om en kamp mellan gott och ont efter att stora delar av mänskligheten raderats ut av en dödlig influensa.
Det onda representeras av Randall Flagg: "Han ser ut som vem som helst du ser på gatan. Men när han ler faller fåglarna döda ner. När han tittar på dig på ett visst sätt blir din prostata dålig och urinen brinner. Gräset gulnar och dör där han spottar.” Här kan man ha olika associationer. Men en sån beskrivning i en fotbollskontext pekar endast åt ett håll för mig: Manchester Mordor United.
Det är allt annat än förvånande att de, efter en myriad VAR-beslut som gått deras väg, skott som styrt i mål via motståndare samt en straff de fick efter slutsignalen mot Brighton leder Premier League i denna gudsförgätna tid. Fattades ju liksom bara det. Tecknen fanns i skyn som det brukar heta. Kapitolium i Washington DC intas av bisarra figurer utklädda i vad som ser ut som självdöda grävlingar och kamouflagekläder samtidigt som Gary Neville har anledning att fira ManU på Twitter. Det känns logiskt. Väntat.
Härnäst kanske Nilens vatten förvandlas till blod, Fenrisulven sliter sig loss och slukar solen, det sjunde inseglet bryts och Virgil Van Dijk drar korsbandet. Eller just ja, det sista har visst redan hänt.

En sak med samtiden är att det inte går att planera överhuvudtaget. Den största prövningen är att vara uthållig i ovissheten. Att tro på att det normala faktiskt kommer återinträda. Då måste man vara redo. Träningen kommer börja. Man måste tänka så. Serien kommer starta. Manchester U kommer tvingas kvala mot Mjällby eller Bate Borisov för att eventuellt få spela Europa League till hösten.
Den som nu klarar visa störst tilltro, den som klarar att på egen hand bäst hålla igång med träning kommer stå bäst rustad när den mörka tiden är över. Det är en prövning vi ålagts i denna virusets tid. Vi måste klara den.

Skribent: Thomas Karolin
E-post: Adressen Gömd

 

Våra samarbetspartners:
ådalens tr folksam
nordhydraulic elpress
Icalogo2 Bybergnordin tr
sundströms adalens tv
SKANSKA Sportringen
nmv
lennart eriksson

Br. Thorins

kempes el caverion
bluecom-logo2 vtg
handelsbanken bollsta skrot2
logodynas BNs
SOCIELDEMOKRATERNA Swedbank_logo
alartalarmlogo Kramforsbladet logo (2)
allteknik_logo  
hotell kramm2 jakten

provab

Mediateknik

tank om

 

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Fotboll
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: fotboll@kramforsalli...

Se all info