Hoppa till sidans innehåll

En titt bakåt och framåt

03 OKT 2020 16:43
2020 kommer inte gå till historien som världshistoriens bästa år. Lite på samma vis som Keith Richards inte kommer gå till historien som världens bäste nykterist eller Samir Badran inte kommer åminnas som världens störste förkämpe för celibat.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2020 16:43

Även var det inte Kramfors-Alliansens herrlag i fotbolls allra bästa säsong. Fast till skillnad från pandemi, flyktingkatastrof och enorma skogsbränder finns positiva saker att ta med sig från årets säsong.

Spelet i division 3 började helt ok. Kryss borta mot starka Frösö efter ett frisparksmål av Jocke Gradin var ett bra resultat. Samstämmiga rapporter förtäljte att spelet i stora delar varit bra. Även om det kanske inte hade skapats så många målchanser. Problem i just det skedet av spelet, att komma till avslut och göra mål, kom dess värre att prägla den korta säsongen. Det dröjde ända till omgång 6 och matchen mot Östavall innan vi fick se ett spelmål från KA.
Bra spel - men inga mål.
Det brukar tyvärr vara ett kännetecken för en del lag som hamnar i bottenstrid. Så blev det ju också för KA.

Hemma mot Iggesund skapades mängder av målchanser som allihop missades. Borta mot Matfors var det länge en jämn match, som avgjordes på slutet där Kramfors först missade två frilägen och Matfors därefter satte 2-0 när de fick ett liknande läge som KA just missat*2.

Ovan nämnda match mot Östavall var en match där oturen grinade KA i ansiktet. En straff på tilläggstid innebar två tappade poäng. Det kändes svårsmält, särskilt då det fanns ett antal lägen där det kunde blivit mål åt anda hållet. Man minns även en straffsituation där Östavallspelare klängde så entusiastiskt på Hampus Sjödin att en forensisk analys av Sjödins underkläder efter matchen troligen hade visat spår av DNA från Ånge kommun.      

Årets hittills enda seger kom mot Teg. Det var den mest dramatiska match man sett på Kramfors IP på flera år. Hjärtstartaren som finns inne på Kulan kom flera gånger nästan till användning då nervositeten tangerade ohälsosamma nivåer. Om KA varit drabbade av otur under säsongen så får man faktiskt lov att medge att denna match slutade med en smärre Alexander Lukas-festival. Övertidsmål till KA följt av en jättefarlig frispark från Teg där Farruh fick agera Mr Fantastic från Fantastiska Fyran och förlänga armarna med 5 decimeter för att tippa bollen stolpe ut. Det fick mig att vråla av glädje på ett sätt jag inte gjort på IP sen Petter Thelin avgjorde mot Bergnäsets AIK på stopptid. Det fanns dock smolk i glädjebägaren då vi summerade att matchen slutade med tre avstängda KA-spelare samt två skador. Allt detta bidrog förstås till att prestationen mot Anundsjö, som var matchen som följde, blev så pass dålig som den blev. Tillsammans med hemmamatchen mot Järpen var det nog säsongens riktiga bottennapp. Och efter matchen mot Anundsjö var serien mer eller mindre körd.

Om vi tittar framåt återstår en match. Imorgon är det derby mot Sollefteå. Den som då gör det kloka valet att gå till IP och kolla matchen kommer få se ett hemmalag med låg medelålder. I den senaste matchen, när vi kryssade mot förväntade topplaget Härnösand, var åtta av startspelarna födda på -00 talet. Personligen som sedan flera år aktiv inom föreningens pojkfotboll är det kul att kunna se hur A-laget fylls på med spelare som kommer från de egna leden. Tittar man hur det ser ut i kommande årgångar bland pojklagen ser det dessutom oförskämt bra ut. Om vi tar bra hand om de lovande spelare som finns i föreningen finns det möjlighet att det kommer komma upp flera spelare till A-laget varje säsong framöver, nästan oavsett vilken serienivå herrlaget befinner sig på. Denna säsong kanske tonvikten blev lite för mycket på yngre spelare. Några till mer erfarna spelare hade gett truppen en lite bättre mix som nog hade ökat chanserna att hänga kvar i division tre. Men samtidigt har många yngre spelare fått erfarenhet av träning och match i en seniormiljö på ett sätt som sätter laget i en bra sits inför nästa år i division 4. Jag skulle tro att tränare för KA fotboll närmsta åren kommer vara ett av de roligaste uppdragen det finns att få i fotbollsångermanland. Man kommer få ta hand om hungriga, välutbildade ungtuppar som vill uppåt. Det känns litegrann som om föreningen är i ett liknande läge som förra gången man ramlade ur division tre. Även då fanns många yngre spelare i truppen som under året i fyran växte ut till ryggraden i det lag som gick upp i division två. Får vi till en bra blandning av spelare i laget kan nästa säsong bli den roligaste på Kramfors IP på länge och väl. Vill man få en försmak kan man besöka arenan redan imorgon.

Skribent: Thomas Karolin
E-post: Adressen Gömd

 

Våra samarbetspartners:
ådalens tr folksam
nordhydraulic elpress
Icalogo2 Bybergnordin tr
sundströms adalens tv
SKANSKA Sportringen
nmv
lennart eriksson

Br. Thorins

kempes el caverion
bluecom-logo2 vtg
handelsbanken bollsta skrot2
logodynas BNs
SOCIELDEMOKRATERNA Swedbank_logo
alartalarmlogo Kramforsbladet logo (2)
allteknik_logo  
hotell kramm2 jakten

provab

Mediateknik

tank om

 

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Fotboll
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: fotboll@kramforsalli...

Se all info