Hoppa till sidans innehåll

Fotbollstomtens bollsäck och jul-visioner

10 DEC 2020 13:45
  • Skapad: 10 DEC 2020 13:45

För ett år sedan var allt helt annorlunda. Man minns knappt hur det var. Man hade hört talas om någon sorts virus som härjade i Kina. Man läste om hur regimen där svetsade in människor i sina hem för att minska smittspridning. Att vardagen i mer eller mindre hela världen fortfarande i december 2020 skulle vara nästan helt styrd av det viruset hade åtminstone inte jag trott för ett år sedan.
När man tittar framåt fylls man knappast av tillförsikt. Det talas om ett vaccin som en möjlig räddning men är det något året lärt oss är det att covid-19 och hur det funkar är väldigt oförutsägbart. I Asien har viruset nu en tredje våg. Överst på önskelistan till fotbollstomten är någon form av positiv nyhet om covid-19. Att vaccinet faktiskt visar sig ha bra effekt, kanske. Man önskar att någonting händer. Vadsomhelst. Som gör att det normala kan återinträda.

Läste nyligen den positiva nyheten att det lagts in konstgräs i en industrilokal i centrala Kramfors. Konstgräset skulle användas för träning. Dock ej av fotbollsspelare. Utan av hundar. Ska man träna inomhus på konstgräs ska man tydligen vara en schnauzer eller bichon frisé. Förvisso finns två fotbollshallar i södra Ångermanland. För att ta sig till dessa måste dock skjutsar uppbådas. Detta enkla faktum kan göra en tripp till Kinahallen i Ullånger till ett företag jämförbart med Hanibals fälttåg i det puniska kriget år 218 f.kr, då han tågade med 37 elefanter över alperna. När vi skulle till Kinahallen ifjol med mitt juniorlag försökte spelare åka lokalbuss eller EPA-traktor. Dessa i och för sig berömvärda initiativ hade ej helt briljanta slutresultat.
Ångermanland är såvitt jag vet det enda distrikt i hela landet där det saknas möjligheter att spela 11v11 under hela vintern. Så därför är en av de hetaste julönskningarna från jag tror Ångermanlands samtliga fotbollsnissar en fotbollshall. Eller möjligen en lösning med en sorts tältliknande byggnad, en s.k. airdome som finns lite här och var i Norrland. Naturligtvis bör denna i så fall placeras mitt i distriktet. Det vill säga i Kramfors.

På önskelistans bronsplats skriver jag upp dubbla seriesegrar för Kramfors dam- och herrlag. Det vore väl trevligt om något sådant återfanns i fotbollstomtens bollsäck? Givetvis kommer det bli extremt svårt. Men helt omöjligt är det ändå inte.
Att vinna division 4 herr är inte enklare än att klara sig kvar i division 3. Troligen svårare. När man sneglar på herrlagets trupp just nu ser det dock riktigt bra ut. Det finns alltid risk för spelarflykt när man åker ur en serie och några kommer lämna eller sluta. Men ett antal viktiga spelare som haft anbud från andra föreningar har förlängt sina kontrakt. Även har några aningen äldre spelare värvats in vilket känns väldigt värdefullt för att få en bättre mix i laget. Plus att de unga spelare som kom upp i herrlaget ifjol nu fått mer erfarenhet som kommer visa sig viktig.
Damlaget var nära redan ifjol. De hade bara 3 poäng upp till andraplatsen bakom helt överlägsna seriesegrarna Härnösand. Förvisso en kort serie med bara 9 matcher, men det finns kapacitet i Kramfors damlag och även stor potential i många yngre spelare.

Det finns en hel del på gång i vår förening. Det jobbas med föreningens interna organisation på ett intressant sätt. Vi försöker också få till en ännu bättre snits på hur vi jobbar med vår fotbollsutbildning av barn- och ungdomar. Ser fram emot att presentera bland annat detta i texter här på hemsidan framöver.
Över de kommande helgerna ämnar jag ägna mig åt juliga inre visioner av Hampus Sjödin när han ostoppbart skenar genom motståndarförsvar likt en rödlätt nyårsraket samtidigt som Filip Jovetic springer lussekattsformade löpningar runt någon stackars översiggiven yttermittfältare i motståndarlaget. I min önskedröm sker allt detta på ett välfyllt Kramfors IP där Stefan Åsander stämmer upp i sin patenterade julsång med refrängen sigge-sagge efter matchen. Det är en mental bild som skänker mig julfrid. Jag föreslår ni också gör någon likande tankeövning.

Skribent: Thomas Karolin
E-post: Adressen Gömd

 

Våra samarbetspartners:
ådalens tr folksam
nordhydraulic elpress
Icalogo2 Bybergnordin tr
sundströms adalens tv
SKANSKA Sportringen
nmv
lennart eriksson

Br. Thorins

kempes el caverion
bluecom-logo2 vtg
handelsbanken bollsta skrot2
logodynas BNs
SOCIELDEMOKRATERNA Swedbank_logo
alartalarmlogo Kramforsbladet logo (2)
allteknik_logo  
hotell kramm2 jakten

provab

Mediateknik

tank om

 

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Fotboll
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: fotboll@kramforsalli...

Se all info