Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jörgen Backéus Lagbild efter Steg 3 i Ludvika 2015

B-flickorna avancerade i USM

25 JAN 2015 19:00
Efter två vinster vid gruppspelet i Ludvika är tjejerna klara för steg 4 i USM.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:45

Klockan åtta på lördagsmorgon påbörjades bussresan för femton tjejer och fem tränare mot Ludvika och gruppspel i USM steg 3. Med på resan var även förhoppningsfulla föräldrar. Efter lunchstopp i Valbo anlände laget vid tre-tiden till Ludvika och hotellet. Sedan en kort promenad till sporthallen för match mot favoriterna Silwing-Troja från Stockholm klockan halv fem. Tjejerna var lite tagna efter 7 timmars bussresa i kroppen och upplevelsen av att spela steg 3. Förlust med 18-4.

Efter middag på restaurang Viljan och en god natts sömn på hotellet var det dags på söndag morgon för match mot hemmalaget Ludvika. Efter en liten trevande inledning spelade laget upp sig och vann med 15-7 efter 8-4 i halvtid. En stabil insats som gav hopp om avancemang till steg 4.

Innan det var dags för lunch så kollade vi in nästa motståndare, matchen mellan Silwing-Troja och Skara, där Skara spelade väldigt bra och förlorade bara med 22-17.

Skara som också vunnit sin match mot Ludvika hade därmed samma poäng som våra tjejer, men en bättre målskillnad vilket innebar att enbart seger för oss skulle räcka för avancemang till Steg4. Kramfors inledde matchen i högt tempo och fick in några mål direkt. De skulle sedan aldrig släppa ledningen under hela matchen även om Skara knappade in på oss. Ett tag var det ledning med fyra bollar, men i halvtid stod det 8-6. Början av andra halvlek var lite otursförföljd med två ribb- och ett stolpskott och lagen följdes åt med ett måls skillnad 8-7, 9-8 och 10-9. Därefter gjorde vi ett ryck till 15-10 och Skara begärde då timout med fem minuter kvar. Sista fem var mycket tillknäppt med få målchanser. Slutresultatet skrevs till 16-12.

Tjejerna har nog aldrig varit så taggade inför en match och det var jubel för varje mål man gjorde. Jubel och tårar blev det också när slutsignalen gick både på planen och på läktaren.

Efter att tjejerna fått pusta ut och duschat var det dags för hemresa till Kramfors. De var ganska tysta på bussen i början men det är väl förståeligt efter en sådan krafturladdning som sista matchen var. Middagsstoppet blev på Hakke Gård och efter det så trodde vi att våra hjältar skulle slockna, men icke. De kom då in i andra andningen. Det spelades gamla godingar och sjöngs för hela bussen. Det var t.ex. Sommarnatt, Främling, Vi ska ringa Carina, We are all the winner och Gräva guld i USA. Det var nästan enbart svenska gamla klassiker som lagledare Sven aldrig hört tidigare.

Sången höll på i princip från Hagsta klockan åtta och 3,5 timme tills vi landade i Kramfors. Sista biten från Härnösand var det Hey baby som gällde. Detta är Ullas favoritlåt och hon dansade och sjöng i bussen. Tjejerna körde den gång på gång för att hålla Ulla igång.

Nu är tjejerna alltså bland de 32 bästa lagen i Sverige flickor 00 och det är inte illa.

Vi tackar för en underbar helg och säger GRATTIS till hela laget och alla tränarna och ett stort LYCKA TILL i steg 4. Vi lär aldrig glömma helgen nere i Ludvika och bussresan hem.

Lagbild_Ludvika_Steg3_20150125_2_700px

Foto: Jörgen Backéus

Skribent: Magnus Johansson

Ådalens

Bröderna Häggkvist Bil

Sportringen
Dackes

Bröderna_Thorins

Dynäs måleri & golv

Elpress

Bearbetningscenter

Gustaf Nilssons åkeri

Solgläntan

Nylands bildelar

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Handboll
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...