Hoppa till sidans innehåll

Information med anledning av coronaviruset

09 SEP 2020 18:16
Viktig information gällande coronaviruset, Covid-19.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2020 18:16

Kramfors-Alliansen Handboll följer Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och Svenska Handbollförbundets riktlinjer gällande träning och tävling. Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer, RF har tagit fram råd till idrottsrörelsen och Svenska Handbollförbundet har tagit fram rekommendationer för träningsmatcher.

Folkhälsomyndighetens bedömning är att risken för smittspridning vid idrottsaktiviteter främst uppstår i samband med trängsel och folksamlingar. Information om förutsättningarna för inomhusidrotter finns på Svenska Handbollförbundet hemsida.

Folkhälsomyndigheten konstaterar ”att det är viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. Risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt. Det är viktigt att: bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna, det finns goda möjligheter att tvätta händerna, trängsel mellan människor undviks”.

Kramfors-Alliansen Handboll gör bedömningen att möjligheten till inomhusträning styrs av att man följer de generella råden för att minska risken för smittspridning. Observera också att vid inomhusträning får antalet personer i hallen inte överstiga 50.

Kom i håg

  • Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Byt om hemma före och efter aktiviteter
  • Endast aktiva och ledare på träning, inga föräldrar på läktaren.
  • Vi uppmanar till god handhygien 

Svenska Handbollsförbundets rekommendation

https://www.svenskhandboll.se

Folkhälsomyndighetens hemsida

https://www.folkhalsomyndigheten.se

Skribent: Magnus Johansson
Epost: Adressen Gömd

Ådalens

Bröderna Häggkvist Bil

Sportringen
Dackes

Bröderna_Thorins

Dynäs måleri & golv

Elpress

Bearbetningscenter

Gustaf Nilssons åkeri

Solgläntan

Nylands bildelar

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Handboll
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: This is a mailto link