Hoppa till sidans innehåll

Föngsmyren


DSCN0163

Föngsmyren är ett mycket populärt och välbesökt ställe vintertid framför allt bland motionärerna och vasaloppsåkare. Det klassiska spåret som ringlar sig runt myren är ca 2,5 km långt och mycket åkvänligt då det inte innehåller några branta backar vare sig utför eller uppför. Även här finns en informationstavla med spårinformation samt en termometer för att se den aktuella temperaturen på myren.

För den som vill ha lite mer avancerad åkning finns en 10 km långt skidspår som svänger av höger från Föngsmyren och kommer in tillbaks en bit nedanför myren. Det skidspåret bjuder på riktigt fin skidåkning, med några trevliga uppför- och utförsbackar. Även här finns det ett vindskydd som har en fin utsikt över Finnmarken. Se Teknikspår.

För att komma till Föngsmyren svänger man in vid OK (södra utfarten) och följer skyltarna upp mot Icktjärn. Vid sista skylten som pekar vänster mot Icktjärn fortsätter man vägen rakt fram och når en parkering som vi kallar Vägslutet. Där på höger sida börjar ett skidspår som leder upp till Föngsmyren, det är (ca 1 km). Håll höger när du åker upp till och ner från myren.

DSCN0165

Vindskyddet kommer man till efter ca 2 km åkning efter skidspåret. Det är välbesökt och man brukar sitta i solen och grilla en korv och ta en fika.

När solen tittar fram är det väldigt vackert.

 

IMG_5882

Spåret slingrar sig fram efter myrkanten.

 

Klicka på nedanstående bild för att få utförlig information om de olika spåren.

Uppdaterad: 07 MAR 2017 08:38 Skribent: Jeanette Rönnberg
Epost: This is a mailto link


 

 

 

krambo

 

SCA logo 2013

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Skidor
Kansli, Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info