Hoppa till sidans innehåll

Teknikspåret


Teknikspåret är ett fantastiskt fint klassiskt skidspår som är 10 km långt och innehåller fin skidåkning, både för turåkaren och för skidmotionären.

För att komma till Teknikspåret svänger man in vid OK (södra utfarten) och följer skyltarna upp mot Icktjärn. Vid sista skylten som pekar vänster mot Icktjärn fortsätter man vägen rakt fram och når en parkering som vi kallar Vägslutet.

Där på höger sida börjar skidspåret som leder upp till Föngsmyren, det är (ca 1 km), Håll höger när du åker upp till och ner från myren. Halvvägs upp till Föngsmyren kommer du till ”Rondellen” och här startar Teknikspåret.

”Rondellen”

Efter ca 400 meter kommer man sedan upp till Föngsmyren som man skidar runt. Efter att man nästan åkt hela myren runt kommer man till ett vindskydd och strax därefter viker man av åt höger och fortsätter på Teknikspåret.

Här viker Teknikspåret av från Föngsmyren.

Från Föngsmyren viker Teknikspåret av och fortsätter ringlande upp mot några myrar.

Efter ca 5 km kommer man fram till ”Tallberget” med sin fantastiska utsikt. Är vädret fint så ser man ända till TV-tornet som står på Björnberget i Habborn. Vindskyddet är välbesökt och här brukar man sitta i solen och grilla en korv och ta en fika.

Spåret fortsätter sedan över myrar och någon slakmota. Har man turen med sig och solen är framme så kan man stanna till på flera ställen och sola.

När solen tittar fram är det väldigt vackert utefter skidspåret

Sedan bär det försiktigt nedför och man kommer så småningom fram vid ”Rondellen”

Nu är frågan – ska jag ta ett varv till!

Klicka på nedanstående bild för att få utförlig information om de olika spåren.

Uppdaterad: 07 MAR 2017 09:41 Skribent: Jeanette Rönnberg
Epost: This is a mailto link


 

 

 

krambo

 

SCA logo 2013

Postadress:
Kramfors-Alliansen - Skidor
Kansli, Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info