Hoppa till sidans innehåll

Handikappridning


Kramfors Ridklubb har en utbredd handikappridningsverksamhet, vi har många ridande elever med olika typer av funktionsvariationer som kommer till oss varje vecka för ett, eller flera, pass på hästryggen.

I dagsläget har vi handikappridning mån-tors, främst på dagtid, men även en större fritidsridningsgrupp som rider på kvällstid.

Särskolan, personer från olika gruppboenden, privatryttare och motionärer, här samlas alla oavsett ålder!


I ridhuset har vi en påstigningsramp samt en lift med lyftskynke så att alla ryttare ska kunna komma upp och av från hästryggen på ett stabilt och säkert sätt.

Vi har även olika sorters sadlar, tyglar och andra hjälpmedel för att kunna hitta den bästa lösningen för varje ryttare.

Ridskolan har satsat endel på att hitta snälla, stabila hästar som kan matcha dessa ryttares olika behov, dessa hästar är även mycket populära i vår övriga lektionsverksamhet!

På vintern blir det väldigt kallt i vårt ridhus och köldgränsen för handikappridningen är ca 10-15 minus, det varierar lite från person till person. Vi meddelar alltid om det inte blir någon ridning, och vill man inte komma för att man tycker det är kallt så ringer man till oss och meddelar (finns telefonsvarare på numret nedan)

 

Har Du några frågor och funderingar så hör gärna av dig till oss på telefon 0612-301 06 (vardagar dagtid)

Uppdaterad: 12 MAR 2018 10:37 Skribent: Daniela Dahlin

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061230106, 061213190
E-post: info@kramforsridklub...

Se all info