Hoppa till sidans innehåll

Handikappridning / PARA


Kramfors Ridklubb har en utbredd handikappridningsverksamhet, vi har många ridande elever med olika typer av funktionsvariationer som kommer till oss varje vecka för ett, eller flera, pass på hästryggen.

I dagsläget har vi handikappridning mån-tors, främst på dagtid, men även en större fritidsridningsgrupp som rider på kvällstid. Vissa kommer och rider privatlektioner enskilt.

Särskolan, personer från olika gruppboenden, privatryttare och motionärer, här samlas alla! Oavsett om man bara rider för kroppens välmåendes skull eller satsar mot att rida Para SM i dressyr, så är man lika välkommen hit!


I båda våra ridhus har vi påstigningsramp samt en lift med lyftskynke så att alla ryttare ska kunna komma upp och av från hästryggen på ett stabilt och säkert sätt.

Vi har även olika sorters sadlar, tyglar och andra hjälpmedel för att kunna hitta den bästa lösningen för varje ryttare.

Vi har satsat endel på att hitta snälla, stabila hästar som kan matcha dessa ryttares olika behov, dessa hästar är även mycket populära i vår övriga lektionsverksamhet!

Nu när vi har ett uppvärmt ridhus vintertid så behöver vi sällan ställa in ridningen för kylans skull, men ibland av andra anledningar, vi meddelar alltid om det inte blir någon ridning, och vill/kan man inte komma av någon anledning så ringer/mailar man till oss och meddelar det, gärna i så god tid som möjligt.

 

Har Du några frågor eller funderingar så hör gärna av dig till oss på telefon 0612-301 06 (vardagar dagtid) eller This is a mailto link 

Uppdaterad: 25 MAJ 2022 11:00 Skribent: Daniela Dahlin

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061230106, 061213190
E-post: info@kramforsridklub...

Se all info