Hoppa till sidans innehåll

Ridning för de yngsta


Välkomna till Lek & Lär HT 2021

Lek och Lär är en mjukstart på ridskolan där du får prova att rida och att vara i stallmiljö. En första kontakt med hästarna och ridskolan. Varje grupp har ca 8-10 elever. För att börja i en Lek & Lär-grupp måste man vara 4 år (eller fylla det under terminen) eller äldre. 

Lek & Lär träffas 8 ggr under terminen. Grupperna samlas i stallet en halvtimme innan ridtiden börjar (mitt i den äldre stalldelen, vid anslagstavlan) och sedan har de en halvtimmes ridlektion. Efter ridningen får du som ridit komma in och ta fika i cafeterian. Upp- och avsittning ingår i ridtiden för alla våra elever.

Ridelever som ridit lite längre hjälper till som ledare åt alla hästar - de gör även iordning hästen före och efter ridningen. En vuxen bör alltid följa med med till ridskolan, under pandemitiden vill vi även att denna person är den som hjälper barnet upp och av från hästen. För Lek & Lär gäller att 1 vuxen får följa med barnet in i stallet, eventuella andra medföljande håller till på läktaren, där man håller avstånd till andra. På läktaren håller man en låg samtalston och sitter stilla för att inte skrämma hästarna. Inga intruktioner ges från läktarplats (det skapar oftast bara onödig irritation/förvirring och stör undervisningen), det sköter ridinstruktören :) 

Grupp 1 samlas i stallet 30 minuter innan ridtiden och går ut med hästarna till ridbanan tillsammans med ledarna och vår ridledare Bea som håller i lektionen. Grupp 2-4 samlas också i stallet för upprop och pyssel tillsammans med en ungdomsledare en halvtimme innan ridtiden, ibland kan några hästar vara inne i stallet även i dessa grupper, den som ska rida en häst som är inne i stallet väntar där efter pysslet, övriga går och väntar utanför ridbanan. Grupp 4 går tillbaka in till stallet tillsammans med ledarna och hästarna efter att ridningen är slut.

Hjälmar och säkerhetsvästar finns att låna på ridskolan, du hittar dem i ett förråd mitt i stallet, finns inte rätt storlek så är de troligen redan utlånade till någon i en tidigare grupp, då kan ni byta med någon på ridbanan när ridlektionen ska börja. Västen och hjälmen ska inte sitta för löst eller vara för stor, hjälmen får heller inte vara för liten så att den sitter uppe på huvudet, den ska gå ner i pannan och inte vicka.

Det vi vill att du har med dig är:
Sko/stövel med liten klack så att inte foten kan glida igenom stigbygeln och fastna (inte t.ex. gympaskor/andra skor med platt sula).
Tunna handskar/vantar är bra att ha så du inte får skav mellan fingrarna.
Bekväma byxor, gärna tights eller liknande om du inte har ridbyxor.
Långt hår ska vara uppsatt både i stallet och på hästryggen för att inte fastna i t.ex. spännen eller skymma sikten.
I stallet går man och håller en normal samtalston, inget spring och stoj. Man håller sig dessutom på sina fötter, inget sittande på golvet.

Vid terminens slut vill vi veta om du vill byta till en nybörjargrupp till nästa termin (från 7 år) eller om du vill sluta rida, du behöver inte säga till om du vill vara kvar i Lek & Lär utan hör vi inget så antar vi att du vill fortsätta även nästa termin. Ibland är det kö till nybörjargrupp så det är bra att säga till i tid. I en nybörjargrupp rider du istället en gång i veckan, lektionen är 45 min och 3 ggr/termin har du teoriundervisning istället för ridning. 

Pris Lek & Lär 2021:
8 träffar x 144 kr = 1152 kr/termin, betalning sker mot faktura om inget annat bestäms med vårt fakturakansli. Medlemsavgift för Junior 2021 är 275 kr, den betalas en gång per kalenderår (dvs en gång för "2021", en för "2022" osv, medlemsavgiften kommer på ridfakturan). I medlemskapet ingår bl.a. olycksfallsförsäkring.

Om du av någon anledning inte kan komma till din ridning så vill vi veta det så fort som möjligt! Meddela i sms-gruppen eller kontakta Ridskolan (senast ca kl. 14 samma dag som ridningen). (Du läggs till i sms-gruppen för Lek & Lär, där skickar vi ut info om ev. ändringar m.m. Vi använder appen Supertext, så ladda gärna ner den om du inte redan har den).


Telefonnr Ridskolan: 0612-301 06 (vard. ca 8.30-16)

Mail Ridskolan: This is a mailto link

Fakturakansli: 0612-131 90 (vard. ca 10-15)

 
 
Lek & Lär grupperna HT 2021!
 
OBS! Kontrollera barnets rid-/samlingstid här nedan!
Den kan skilja sig mot vad som står på er faktura.
Det räcker om ni kommer hit till samlingstiden för respektive grupp
 
Tider:
(samma tider gäller vid alla datum)
 
 Grupp 1 - samling 16:15 - ridning 16:45 
Vera B, Moa SH, Elise A, Elly L, Elliot L, Theo L, Tora H, Oliver L, Evelynn H
________________________________
 
 Grupp 2 - samling 16:45 - ridning 17:15 
Ines F, Siri E, Luna B, Ida SH, Inez S, Elsa L, Ylva G, Alma E, Emma N, Felice H
________________________________
 
 Grupp 3 - samling 17:15 - ridning 17:45 
Juni L, Ella L, Vanja K, Vilma G, Julia R, Ida M, Astrid E, Kerstin N, Astrid H, Märta B
________________________________

 Grupp 4 - samling 17:45 - ridning 18:15 
Emil HL, Junie WS, Ines R, Linnea R, Nour A, Elivra S, Ville N, Clint M, Ebba L, Saga P
________________________________
 
.
 
Datum Hösten 2021
  
 
v. 36 - Torsdag 9/9
v. 38 - Tisdag 21/9
v. 39 - Måndag 27/9
v. 42 - Onsdag 20/10
v. 43 - Tisdag 26/10
v. 46 - Torsdag 18/11
v. 47 - Onsdag 24/11
v. 48 - 
Tisdag 30/11
 

Välkomna!

Uppdaterad: 17 SEP 2021 14:56 Skribent: Susanne JutoNordenfors

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061230106, 061213190
E-post: info@kramforsridklub...

Se all info