Hoppa till sidans innehåll

Ridning för de yngsta


Välkomna till Lek & Lär 

Lek och Lär är en mjukstart på ridskolan där du får prova att rida och att vara i stallmiljö. En första kontakt med hästarna och ridskolan. Varje grupp har ca 8-10 elever. För att börja i en Lek & Lär-grupp måste man vara 4 år (eller fylla det under terminen) eller äldre. 

Lek & Lär träffas 8 ggr under terminen. Grupperna samlas i stallet en halvtimme innan ridtiden börjar (mitt i den äldre stalldelen, vid anslagstavlan) och har något slags häst-/stallpyssel sedan har de en halvtimmes ridlektion. Efter ridningen får barnet som ridit komma in och ta fika i vår cafeteria (vid gamla ridhuset). Upp- och avsittning ingår i ridtiden för alla våra elever.

Ridelever som ridit lite längre hjälper till som ledare åt alla hästar - de gör även iordning hästen före och efter ridningen. Ibland saknar vi någon ledare så var beredd med bra skor utifall att vi behöver din hjälp. En vuxen bör alltid följa med med till ridskolan. Medföljande kompisar/släkt är välkomna in på läktaren i ridhuset, där håller man en låg samtalston och sitter stilla för att inte skrämma hästarna. Inga intruktioner ges från läktarplats, det sköter ridinstruktören :)  (det skapar oftast bara onödig irritation/förvirring och stör undervisningen)

Grupp 1 samlas i stallet 30 minuter innan ridtiden, tar på hjälm och säkerhetsväst och hittar åt sin häst, och går sedan ut med hästarna till ridbanan tillsammans med ledarna och vår ungdomsledare Alvina som håller i lektionen.
Grupp 2-4 samlas också i stallet för upprop och pyssel tillsammans med vår ungdomsledare Julia en halvtimme innan ridtiden, ibland kan några hästar vara inne i stallet även i dessa grupper, den som ska rida en häst som är inne i stallet väntar där efter pysslet, övriga går och väntar utanför ridbanan.
Grupp 4 går tillbaka in till stallet tillsammans med ledarna och hästarna efter att ridningen är slut.

Hjälmar och säkerhetsvästar finns att låna på ridskolan, du hittar dem i ett förråd mitt i stallet, finns inte rätt storlek där så är de troligen redan utlånade till någon i en tidigare grupp, då kan ni byta med någon på ridbanan när ridlektionen ska börja. Västen och hjälmen ska inte sitta för löst eller vara för stor, hjälmen får heller inte vara för liten så att den sitter uppe på huvudet, den ska gå ner i pannan och inte vicka.

Det vi vill att du har med dig är:
*Sko/stövel/känga med ca 1-2 cm klack så att inte foten kan glida igenom stigbygeln och fastna, t.ex. så är gympaskor/andra skor med platt sula olämpliga. ("Foppatofflor" och liknande sandaler/tygskor är inte stallskor och får ej användas i stallet, tänk på tårna, hästarna är tunga).
*Tunna handskar/vantar är bra att ha så du inte får skav mellan fingrarna.
*Bekväma byxor, gärna tights eller liknande om du inte har ridbyxor.
*Långt hår ska vara uppsatt både i stallet och på hästryggen för att inte fastna i t.ex. spännen eller skymma sikten.
I stallet går man och håller en normal samtalston, inget spring och stoj. Man håller sig dessutom på sina fötter, inget sittande på golvet :)

Vid terminens slut vill vi veta om du vill byta till en nybörjargrupp till nästa termin (från 7 år) eller om du vill sluta rida, du behöver inte säga till om du vill vara kvar i Lek & Lär utan hör vi inget så antar vi att du vill fortsätta även nästa termin. Ibland är det kö till nybörjargrupp så det är bra att säga till i tid. I en nybörjargrupp rider du istället en gång i veckan, lektionen är 45 min och 3 ggr/termin har du teoriundervisning istället för ridning. 

Pris Lek & Lär 2022:
8 träffar x 150 kr = 1200 kr/termin, betalning sker mot faktura om inget annat bestäms med vårt fakturakansli. Medlemsavgift för Junior 2022 är 275 kr, den betalas en gång per kalenderår (dvs en gång för "2022", en för "2023" osv, medlemsavgiften kommer på ridfakturan). I medlemskapet ingår bl.a. olycksfallsförsäkring.

Om du av någon anledning inte kan komma till din ridning så vill vi veta det så fort som möjligt! Meddela i sms-gruppen eller kontakta Ridskolan senast ca kl. 14 samma dag som ridningen.

(Du läggs till i sms-gruppen för Lek & Lär innan terminens omgång börjar, där skickar vi ut info om ev. ändringar m.m. Vi använder appen Supertext, så ladda gärna ner den om du inte redan har den).


Telefonnr Ridskolan: 0612-301 06 (vard. ca 8.30-16)

Mail Ridskolan: This is a mailto link

Fakturakansli: 0612-131 90 (Endast för fakturafrågor, mån-tors. ca 10-15)

 
 
Lek & Lär grupperna HT 2022!
 
OBS! Kontrollera barnets rid-/samlingstid här nedan!
Den kan skilja sig mot vad som står på er faktura.
Det räcker om ni kommer hit till samlingstiden för er grupp
 
Tider:
Samma tider gäller vid alla datum
Samlingstiden är den tiden då ni kommer hit, ni behöver inte komma före den.
 
 Grupp 1 - samling 16:15 - ridning 16:45 
 
Majken Å, Glim N, Viktor E, Stina F, Ilana G, Ellie L, Cher G, Amelie M, Maja L
________________________________
 
 Grupp 2 - samling 16:45 - ridning 17:15 
 
Tora H, Evelynn H, Vera B, Moa SH, Elise A, Matilda W, Elliot L, Theo L, Betty E
________________________________
 
 Grupp 3 - samling 17:15 - ridning 17:45 
 
Sally E, Sigrid L, Moa S, Tuva H, Liv G, Inez S, Felice H, Märta B, Alma E 
________________________________

 Grupp 4 - samling 17:45 - ridning 18:15 
  
Allis M, Ylva N, Maja K, Astrid E, Alva N, Aysha M, Astrid H, Elsa L
________________________________
 
.
 
 Datum Hösten 2022 
  

Söndag 25/9
Torsdag 29/9
Måndag 10/10
Tisdag 18/10
Onsdag 26/10
Fredag 11/11
Måndag 14/11
Tisdag 22/11

 

Välkomna!

Uppdaterad: 19 SEP 2022 16:11 Skribent: Susanne JutoNordenfors

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061230106, 061213190
E-post: info@kramforsridklub...

Se all info