Hoppa till sidans innehåll

Teorisidan!


Hej på er!

Välkomna till vår teorisida! På grund av den rådande situationen med coronaviruset så kommer vi ju inte kunna samlas för att ha teoriundervisning eller clinic på ett bra tag. Vi har därför bestämt att vi istället lägger upp olika informationsfilmer om hur och varför man gör olika saker i stallet, och på hästryggen. Både grundläggande, och lite mer avancerat, våra filmer kommer att vara med lite olika svårighetsgrader. Vi kommer även att lägga upp länkar till poddar/filmer och annat som är nyttigt att se, läsa och lyssna på!

Detta är teori för alla grupper under både 2020 och 2021Filmer om stall, utrustning och skötsel:
Dessa filmer riktar sig till alla på alla nivåer
 

Om att sadla, tränsa, ta på olika benskydd och att linda ben.

 

Om olika täcken, och hur man tar på och av dem på rätt sätt.

 

Om säkerhet när man släpper ut och tar in hästen från hagen.

 

Om att vara klädd för riding, ryttarens utrustning.

 

Om hur du sitter upp, justerar stiglädren, spänner sadelgjorden och sitter av. 

 

Om att umgås med hästen genom rykten - en mysig stund med både rengöring och skön massage!Filmer om olika ridövningar m.m.:
Dessa filmer och länkar riktar sig främst till ungdomar och vuxna som hunnit rida några år.Sidvärtsrörelserna skänkelvinkning, öppna och sluta beskrivs i sin helhelt i Ridhandboken 1, boken finns att beställa via ridskolan/Sisu idrottsböcker.Webbinar med Jens Fredricson: 

https://www.tidningenridsport.se/native/jens-fredricson-uppfodarna-foder-upp-hastar-som-bara-passar-fem-procent-av-ryttarna/

Jens pratar om bland annat hur halvblodsaveln, ridningen och allt som finns runt omkring hästar och ryttare utvecklats genom åren, sett ur olika perspetiv. Tar er tid att se/lyssna på den, mycket intressant!

 

Uppdaterad: 08 FEB 2021 10:59 Skribent: Daniela Dahlin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061230106, 061213190
E-post: info@kramforsridklub...

Se all info