Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Information till medlemmarna i KfRK gällande den nya dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation).

 

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen. Denna förordning tar över ansvaret efter personuppgiftslagen (PUL).

 KfRK behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsregler.



För att KfRK ska kunna fullfölja de avtal vi har med dig som medlem behöver vi dina personuppgifter för att:

  • KfRK behandlar personuppgifter för att hantera ditt medlemskap (ex. hantera din ansökan om medlemskap, fakturera dina medlems- och ridavgifter)
  • KfRK behandlar personuppgifter för att kunna kommunicera med dig som medlem, hålla dig informerad om aktuella medlemsfrågor
  • KfRK behandlar personuppgifter inom sin tävlingsverksamhet samt för administrationen av registrering av tävlande. Vid registrering av tävlande kan personuppgifter importeras/exporteras från IdrottOnline.
  • KfRK behandlar personuppgifter inom administration av tävlingslicenser. Utöver detta görs löpande statistikuppföljning inom ett förbund på antal licenser.
  • KfRK behandlar personuppgifter inom ramen för sina utbildningsverksamheter, vilka utgör såväl föreningen, specialidrottsdistriktsförbund, distriktsorganisationer samt av själva studieförbundsdelen och förlaget SISU Idrottsböcker.
  • KfRK behandlar personuppgifter för uppgift av allmänt intresse - för exempelvis för rekord och resultat.

Vilka uppgifter behandlar vi?

  • Personnummer, namn, adress, mejladress, telefonnummer, kön
  • Betalningsinformation

Vilka andra kan vi komma att dela dina uppgifter med?

  • Tävlingssektionen på KfRK – för att kunna administrera förfrågningar om funktionärshjälp på tävlingar
  • Ideella på KfRK – för att kunna administrera förfrågningar om funktionärshjälp i caféet
  • Ungdomssektionen på KfRK – för att kunna administrera förfrågningar om funktionärshjälp för ungdomssektionen
  • Myndighetsutövning – exempelvis grund för att Riksidrottsförbundet ska kunna fördela, kontrollera och återrapportera statsbidrag.

Hur långe behåller vi dina uppgifter?

  • Så länge som du betalar in medlemsavgiften till KfRK, behålls uppgifterna under detta år. När medlemskapet upphör på din begäran alt att medlemsavgiften inte betalas rensas uppgifterna.

Dina rättigheter

  • Rätt till information. Information om när och hur dina uppgifter behandlas.
  • Rätt till rättelse. Vi måste se till att dina uppgifter är korrekta. Du kan anmäla rättelse till kansliet.
  • Rätt till radering, då avslutas medlemskapeter information om GDPR och Riksidrottsförbundet 

    Inom IdrottOnline kan varje medlem själv logga in och ta fram och uppdatera sina egna kontaktuppgifter, begära att bli borttagen ur föreningens register och få ut och överföra sina personuppgifter.

 Mer information om GDPR och Riksidrottsförbundet

Uppdaterad: 25 SEP 2018 14:36
Skribent: Daniela Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 0612-30106, 0612-13190
Fax: 0612-13190
E-post: This is a mailto link

Se all info