Hoppa till sidans innehåll

Höstnyheter

01 NOV 2021 11:14
Chloe el Bayo, Honey Blossom Shiela, Dizzie, Cygan, Buck the Authorities, Caher Sweetness, Bar, Zizi, Møllegårdens Kadeau, Princess Wega
  • Uppdaterad: 01 NOV 2021 11:14

Höstterminen flyger fram, vi har redan avverkat mer än halva! Vi har sedan några veckor äntligen fått börja använda det nya ridhuset igen efter att det varit avstängt p.g.a. underlagsarbete sedan i somras. Det gamla ridhuset har också fått sig en omgång där vi slätat ut underlaget och sedan även bytt ut den slitna nedre delen av sargen, så allt trä är nu nytt och fräscht, detta gör att det är en viss lukt där inne eftersom vi tagit bort delar av och även grävt ganska djupt i det gamla slitna underlaget, lukten kommer att vädras bort med tiden och är inget farligt.

Vår fina vänliga Chloe el Bayo visade sig efter flera veterinärbesök ha pålagringar både i benen och på andra ställen i kroppen, så hon fick tyvärr lämna oss för hästhimlen efter en fin sommar hemma hos vår ridlärare Sara.

Vi har både köpt och sålt några hästar under hösten, Honey Blossom Shiela "Shiela" och även Dizzie har sålts och flyttat härifrån och istället har vi köpt en korsningsponny som heter Buck the Authorities "Bucky", han är svart med bläs och vita ben och 6 år, vi har även köpt Cygan som är en grov Silesisk häst som är svart, ca 165 cm och också 6 år. Vi har tidigare i höst också köpt en ungponny som heter Caher Sweetness "Nisse", han är 4 år och svartskäck, ca 140 cm hög, men han rids och utbildas bara av personal än så länge, eftersom han inte fyllt 5 år ännu så får han inte vara med i verksamheten riktigt än.

Bar har haft lite problem med skor som inte velat sitta kvar och därför blivit öm i sina hovar, så han har haft lite vila till och från de senaste veckorna, vi hoppas att han ska behålla skorna på och inte leka så vilt i hagen framöver.

Zizi som friskförklarades i våras från sin senskada som hon ådrog sig förra hösten, har under sommaren satts igång. Nu under hösten började hon istället visa att hon hade ont i sina bakben, och efter veterinärbesök konstaterades att hon hade mycket pålagringar i sina bakknän, så hon har tyvärr fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna, mycket tråkigt.

Vi har nyligen även sålt vår häst Møllegårdens Kadeau "Molly", hon bor dock kvar här på anläggningen men ägs numera av familjen Wiberg/Norvall.

Visst minns ni vår ridskolehäst Princess Millie som visade sig vara dräktig och fick ett föl förra våren? Fölet, Princess Wega som ägs av vår ridlärare Linnea flyttade hit nu efter sommaren, hon gör såklart inte så mycket mer än att gå i hagen ännu eftersom hon bara är 1,5 år men hon är en snäll och trevlig individ som verkar bli en ganska stor tjej! Det finns bilder på Wega från det att hon var föl på hennes sida i menyn Ridskolan - Hästar & Ponnyer - Privata hästar.

Skribent: Daniela Dahlin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kramfors RK
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Besöksadress:
Björknäsvägen 26
87232 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061230106, 061213190
E-post: info@kramforsridklub...

Se all info