Hoppa till sidans innehåll

Andre Perssons ord om matchen i Malmö 17/10.

20 OKT 2020 16:24
U17:s coach Andre Persson reflekterar över matchen i Malmö den 17/10 och vill ge beröm till spelarna för en stark krigarinsats.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2020 16:24

U17 Vinner Dramatisk Match i Malmö.

Efter en uppskjuten säsong och flera flyttade eller inställda matcher så fick Predators U17 äntligen spela en ordentlig match, och vilken match det blev!

Ett tappert gäng med 14 spelare åkte ner till Malmö lördag 17 Oktober och efter en utvisning i första quartern var vi nere på 13 man tidigt.

Våra Predatorer fick bollen först och gjorde poäng på första driven när Felix Andersson fångade bollen över mitten efter att Jakob Stenbergs passning studsade av händerna på Limhamns corner. Men Felix lyckades få tag på bollen och tog den hela vägen för en 36 yard Touchdown. Extrapoängen misslyckades. Limhamn svarade ganska snart med en 80 yard TD passning till deras receiver på en djup passning. De lyckades med 2 poängaren och tog därmed ledningen med 8-6. Andra quartern var poänglös och Limhamn hade ledningen i halvtid.

Tredje quartern var även den defensivt inriktad och vi började fjärde quartern med samma resultat som i halvtid, 8-6 Limhamn. Men tidigt i fjärde så slog Limhamns passningsanfall till igen med ännu en djup passning, denna en 45 yard Touchdown. 2 poängaren lyckades och Limhamn tog ledningen med 16-6. Vårt offense kom ut på planen men gav tillbaka den till Limhamn direkt då de gjorde en interception på första spelet den driven. Defense kom ut och gjorde ett riktigt viktigt stopp och tvingade Limhamn till en Punt. Nästa drive startade från vår egen 16 yardlinje men efter en nästintill perfekt passning från Jakob till Felix så tog vi oss in på Limhamns planhalva. Därifrån tog det fyra spel innan Jakob själv sprang in med bollen i endzone. Jakob hittade sedan fram till Sebastian Castman under extrapoänget och ställningen var då 16-14 till Limhamns favör. Efter en missad onside kick kom Limhamns offense ut på planen igen, men då var det tvärstopp. På tre spel så tappade Limhamn tio yards, ett mäktigt stopp från vårt Defense. Ännu en gång behövde Limhamn punta. En mycket effektiv drive från vårt Offense tog oss innanför 15 yardlinjen och där sprang Jakob in sin andra touchdown för dagen. Tvåpoängsförsöket misslyckades, Predators ledning 16-20. På efterföljande kickoff hände det som inte fick hända, Limhamns return gick hela vägen för en touchdown. Tvåpoängaren lyckades, 24-20, ledning Limhamn. 56 sekunder återstår på matchklockan.

Felix returnar matchens näst sista kickoff upp till egen 30 yardlinje, och med under minuten kvar så går Offense ut på planen, en sista chans att vinna matchen. Men matchens clutch play of the game kommer direkt på första spelet. Jakob hittar återigen Felix, denna gång djupt över mitten på en Post Route, Limhamns corner går efter bollen men missar, och istället hittar den Felix händer och han springer hela vägen in i endzone för en 70 yard touchdown. Tvåpoängaren sitter efter Jakob hittar Erik Hoff öppen i endzone, 24-28, ledning Predators. Vi väljer sedan att sparka bollen kort för att undvika en retur, och Defense går ut på planen för sin sista drive. Första spelet är Jakob väldigt nära på att plocka en interception, men bollen bedöms ha gått i marken. Andra spelet blir det istället Viggo Wedin som får agera matchhjälte när han tar en interception. Offense tar planen en sista gång, Victory Formation, Predators Win!

Poänggörare Predators:

Felix Andersson 12

Jakob Stenberg 12

Sebastian Castman 2

Erik Hoff 2

 Som Head Coach för detta gäng så är jag oerhört stolt över denna krigarinsats, mestadels spelad med 13 man. Riktigt imponerande insats!

 

/Coach Andre Persson

Skribent: Jonas Mendoza
E-post: Adressen Gömd

Tack till våra sponsorer!

  

 

 

 inte med? kontakta oss här!

 

 

 

 

  

Postadress:
Kristianstad Predators AFF - Amerikansk Fotboll
Lyckansväg 23
29143 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads IP & Kristianstads Fotbollsarena (Kristianstads arenaområde), Ringvägen 14 & Arenavägen 3
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0708655888
E-post: styrelsen@predators....

Se all info