Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Kristianstad Handboll - En förening som ger alla möjlighet att spela handboll!

Kristianstad Handboll har ca 150 aktiva spelare allt ifrån Handbollskolan (Födda 99 och yngre) upp till Seniorsidan. Vi är ett 50-tal tränare, ledare och andra aktiva som stödjer och utvecklar föreningen. Föreningen leds av en styrelse och administreras av ett kansli. Vi har gjort klart med en klubblokal på Yllan som vi tror att alla inom klubben kommer att få mycket glädje med, du kommer snart att få veta mer om detta.

Vår Grundfilosofi för handbollsspel

Det finns flera skolor när det gäller handbollsträning av barn och ungdomar. Lite grovt beskriven innebär det: att den ena bygger på individens egen skicklighet redan från tidig ålder nyttjas och ges utrymme medan den andra utgår från att långsiktig framgång skapas med utgångspunkt från hela laget där alla ges möjlighet att aktivt delta och röra bollen, dvs. en något mer styrd verksamhet. Kristianstad Handbolls styrelse är överens om att föreningen skall bygga sin handbollsverksamhet, i huvudsak på den sistnämnda grundinställningen. Detta innebär att handbollsutvecklingen i föreningen skall byggas kring laget och att ungdomshandboll skall medge att ALLA kan delta och utvecklas var och en utifrån sin förmåga. Detta är föreningens grundinställning men självklart är föreningen öppen för influenser och idéer som utvecklar handbollen i linje med klubbens verksamhetsidé.

Verksamhetside och värdegrund

Vår Verksamhetsidé
Vi är en del av samhället och kommunens viktiga ungdomsverksamheter. Vår verksamhetsidé bygger på att föreningen skapar förutsättningar för en aktiv fritid med handboll, i en jämlik och integrerad miljö, där alla gemensamt arbetar för kamratskap, trygghet och glädje. Kristianstad Handboll erbjuder alla spelare och ledare som accepterar föreningens värdegrund möjlighet att utvecklas och trivas i föreningen. Kristianstad Handbolls mål är att skapa möjligheter för barn, ungdomar och vuxna att utvecklas såväl personligt som handbollsmässigt. Tillsammans skapar vi dvs spelare, tränare, ledare, föräldrar m fl en ”vi känsla” som bygger på trygghet, kamratskap och glädje vilket kommer att ge möjlighet till framgång.

Vår Värdegrund

· Att alla människors har lika värde
· Att man ställer upp för varandra
· Att man behandlar varandra med respekt (även språkligt)
· Att skillnader bemöts med tolerans
· Att alla är delaktiga i ett lags framgång
· Att man ar en stolt representant för Kristianstad Handboll såväl på som utanför planen
· Att man alltid gör sitt bästa för laget och föreningen
· Att man kan avstå från viss personlig framgång för att skapa framgång för laget
Uppdaterad: 27 DEC 2016 10:46

Lotter

 Svenska spel

 

Postadress:
Kristianstad HK - Handboll
Väverigatan 2
29154 Kristianstad

Besöksadress:
Videllsgatan 6C
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info