Hoppa till sidans innehåll

Vår aktivitet inom de olika skytteformerna av IPSC


På banan i Snårarp är vi aktiva inom IPSC Handgun (Pistol och Revolver) och Minrifle (IPSC Semi Auto Gevär i kaliber 22LR).

Detta är vad vår banan medger och är klassad för.

*

Klubbens skyttar tävlar dock inom Rifle (grova kalibrar) och Shotgun (Hagel) också.

Vi har representerats på SM i både Rifle och Shotgun under åren.

Detta är möjligt bland annat genom att man har rätten att träna och tävla med sina jaktvapen.

Inom IPSC Rifle kan man tävla med en vanlig älgstudsare i Divisionen manual action - här tävlar cylinder, bygel och pump repeterade gevär.

Har man exempelvis en Browning BAR på jakt så är denna OK att tävla i Semi Auto Divisionerna.

Samma sak inom Shotgun, där du får tävla med ditt jaktvapen - OBS - du får Inte ta bort spärren i magasinstuben på en semiauto eller pump, 2+1 skott gäller.

- - -

Det är dock inte ovanligt att skyttar som redan har mer anpassade vapen för grenarna lånar ut så skyttar kan få testa.Detta sker ofta om man jobbar på matchen, ett litet tack + att man vill kunna visa hur kul det Är!

Framförallt inom Shotgun - då det är Svårt att slita ut ett hagelgevär! Framförallt en pump! Det enda problemet är att ett hagelgevär blir Varmt om man skjuter 8-30skott i snabb takt. Är man sen 2-3 personer som delar på det, så är handske/handskar inte ett val, utan mer att se som ett tvång.

- - -

I dagsläget finns ingen grundkurs för Rifle eller Shotgun. Så man måste börja med Handgun och sen gå påbyggnadskurser för Rifle och Shotgun.

Grunden för IPSC är HG. Så påbyggnadskurserna för Långa vapen görs på ungefär en halvdag, jämfört med grundkursen som tar minst 3 heldagar och en hel del teoripluggande.

- - -

Mer information kommer. . .

 //IPSC-gruppen

Uppdaterad: 08 SEP 2017 04:11 Skribent: IPSC
E-post: Adressen Gömd

SPONSORER:

ABKlogo_cmyk

Postadress:
Kristianstads PK - Skyttesport
Barbro Arvidsson, Snårarpsvägen 46
29165 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 044245597
E-post: arvidsson.barbro@tel...

Se all info