Hoppa till sidans innehåll

Kristianstads PK


Klubbhistoria

Klubben bildades den 27 maj 1944.

Vi fick disponera polisens skjutbana i ”Ugglebjörket” för vår skjutverksamhet. På grund av nybyggnation i närheten, stängdes skjutbanan 1965 och vi blev husvilla. Vid tiden för stängningen av skjutbanan hade SJ uppfört en egen skjutbana på ”Barbacka” dit vi var välkomna och vi kunde återigen bedriva vår skjutverksamhet i egen regi.

Under flera år hade vi diskuterat om en egen pistolskyttebana, utvärderat möjlighet för ett ev. ”skyttecenter” men tyvärr stannade det vid detta. Vi bestämde oss för den nedlagda grustäkten i Snårarp och kunde teckna kontrakt med Kristianstads kommun den 4 mars 1974. Såsom en följd av detta började det hända mycket. Den 18 maj 1975 invigdes skjutbanan, som till många delar inte var färdig men kan idag nog anses ha hög standard.

Skjutbanan

Foto: Micke Ovesson

Det har inte varit självklart för skjutverksamhet på denna plats - överklaganden om förment buller och åläggande. Denna ”grushåla” var belamrad med en omöjlig mängd skrotsten med storlekar upp till 1x1 m.

Detta löstes genom att AMU hade utbildning på sina maskiner och blev till stor hjälp för oss helt kostnadsfritt. Vi erhöll även hjälp från Kungliga Wendes Regemente, som med bandtraktor uppförde delar av skjutvallen. Kristianstads kommun och fritidskontoret har varit välvilligt inställda till vår verksamhet och bidragit till vår expansiva utveckling.

Klubbhuset
Foto: Micke Ovesson

Vid uppförandet av klubbstugan deltog många utomstående och våra egna medlemmar på ett förtjänstfullt sätt och helt ideellt. Klubbstugan blev färdig 19 februari, 1988. Klubbstugan är också luftpistolhall med elva skjutplatser och vi har en aktiv ungdomsverksamhet för luftpistolskytte.

1999 köpte klubben den mark som pistolbanan ligger på.

2005 flyttade vi vallen närmre skjuthallen på grund av ändrade regler. Detta gjorde att vi fick gott om plats mellan nya och gamla vallen till bland annat fält- och dynamiskt skytte. Vi byggde flera små gatt för att kunna utnyttja utrymmet optimalt.

Inför SM i precision 2008 byggde klubben ytterligare en skjuthall med plats för 50 skyttar. Banan har nu plats för 100 precisionsskyttar, vilket gör oss till den största banan i södra Sverige.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:00

SPONSORER:

ABKlogo_cmyk

Postadress:
Kristianstads PK - Skyttesport
Barbro Arvidsson, Snårarpsvägen 46
29165 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 044245597
E-post: arvidsson.barbro@tel...

Se all info