Hoppa till sidans innehåll

Viktig information från styrelsen!

04 DEC 2020 05:22
  • Uppdaterad: 04 DEC 2020 05:22

Styrelsen informerar:
 
Utifrån rådande smittläge i samhället bedömer KRKs styrelse att det är nödvändigt att införa ytterligare restriktioner och förhållningsregler för att skydda våra ryttare, deras anhöriga och vår personal. Ridsportsförbundet kom den 30/11 ut med en rekommendation om endast 8 ridande i vuxengrupper, 3/12 beslöt Kristianstad kommun att stänga ner sina kulturverksamheter och regeringen fattade beslut om att flytta all undervisning på gymnasieskolorna i landet till fjärr- och distansundervisning. Vi befinner oss i en mycket svår situation och behöver ta ett gemensamt ansvar för att ta oss genom den rådande Coronapandemin. Styrelsen ser mycket allvarligt på situationen.
 
Umgänget med hästar och ridningen bidrar till en god hälsa och mående hos människan. KRKs mål är att vara en anläggning där alla känner sig välkomna och att erbjuda kontakt med hästar för ryttare i alla nivåer. Det är idag omöjligt för oss att uppfylla vår vision och det gör oss ont att behöva införa restriktioner som begränsar tillträdet till vår anläggning. Men måste vi ta vårt ansvar. Vi vill fortsätta hålla öppet och vår verksamhet igång genom hela pandemin och samtidigt förhindra smittspridning. Det innebär att vi alla måste göra uppoffringar. Vi ber därför våra medlemmar att ha tålamod och förståelse för de förändringar vi tvingas införa i verksamheten. Allt vi gör är i syfte att erbjuda en trygg ridning för våra ryttare.
 
Styrelsen har därför beslutat följande:
Ridgrupperna för vuxna ridande minskas från 10 ryttare till 8 ryttare.
Detta möjliggörs genom att drop-in gruppen på fredagar ställs in tillsvidare och ersätts av en extra ridgrupp för de ryttare som lämnar sina ordinare ridgrupper. De ryttare som sagt upp sina platser slutar med omedelbar verkan. De grupper som inte är fulla i dagsläget fylls inte upp. Genom dessa åtgärder har vi lyckats minska antalet ridande i våra grupper till 8 och följer därigenom Ridsportsförbundets rekommendation.
Rutinerna vid funkisridningen förändras.
Våra funkisryttare tillhör riskgrupperna. Det är därför oerhört viktigt för oss att vi kan erbjuda dem en säker ridning hos oss. Det kan vi göra genom att våra assistenter förbereder hästarna och leder ut dem till ryttarna som sitter upp och av utomhus med hjälp av sina ledsagare. Efter ridlektionen tar assistenterna hand om hästarna.  
Igenridningen är inställd tillsvidare.
Vi har idag ingen möjlighet att erbjuda igenridning på ett sätt som garanterar säkerhet för alla ryttare.
 
Sedan tidigare gäller även följande vid besök på vår anläggning:
Handsprit och tvål finns utplacerade på anläggningen. Använd dem mycket och ofta.
Klubbis är stängt tillsvidare.
Endast 1 person åt gången i sadelkammare.
Läktare är stängda tillsvidare.
Barn under 18 år får ha en vuxen i sällskap. Ryttare över 18 år klarar sig själva.
Ryttare anländer i tid för att göra iordning sin häst, håller sig i sin box och lämnar anläggningen efter lektionerna.
45 minutersgrupperna samlas utomhus.
Medföljande vuxen hjälper ryttare upp i sadeln och avlägsnar sig därefter från platsen.
Ridlärare möter upp grupper utomhus eller i ridhuset.
Vid minsta förkylningssymptom ska man stanna hemma.
 
Styrelsen vädjar även till avlämnande vuxna att inte samlas i grupper på anläggningen. Fysisk distans är vårt absolut främsta vapen i kampen mot Corona och det behöver vi hålla fast vid allihop.
 
Sist, men inte minst, vill Styrelsen tacka alla medlemmar för det enorma tålamod och den förståelse ni visar. Det har varit en lång och påfrestande höst och då är det extra viktigt att vi håller ihop och är snälla mot varandra. Vi har full förståelse för den frustration och besvikelse som restriktionerna vi infört kan ge upphov till. Vi gör det för att våra ryttare och vår personal ska vara trygga och hålla sig friska. Vi ska vara rädda om oss själva och varandra. Våra ryttare med familjer och vår personal, deras hälsa och välmående, är viktiga för oss.
Tack för ert stöd och er hjälp, håll i och håll ut, tillsammans tar vi oss igenom även detta!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen för Kristianstad Ridklubb

 

 

Till startsidan

Skribent: Anna Johansson
Epost: Adressen Gömd

 


 

       


 

  

Postadress:
Kristianstads RK - Ridsport
Hammarspyntsvägen 62
29170 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontoret@kristiansta...

Se all info