Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsutbildning


Utbilda dig till tävlingsfunktionär. Kristinehamns Simsällskap arrangerar varje år Picassocup och ibland även andra tävlingar. Tack vare engagerade ungdomar, vänner till simningen och föräldrar lyckas vi med detta. Men vi ser gärna att vi blir fler. Till en tävling behöver vi vara omkring tjugo funktionärer som har olika roller. 

    • Tidtagare, en per tävlingsbana, står bakom startpallarna på bassängens ena kortsida. Tidtagarna godkänner en simmares start, vändning samt målgång och tar en manuell backup- tid. Tidtagaren meddelar varje godkänd start/vändning till bandomaren. 
    • Bandomare finns vanligtvis en eller två per långsida av bassängen. De har även i uppgift att döma om simmarna använder en godkänd simteknik.
    • På bassängens andra kortsida befinner sig vändningskontrollanter. Dessa kontrollerar och godkänner enbart simmarnas vändningar, som rapporteras till bandomarna.
    • I startmomentet av ett heat, har man tävlingsledaren, som visslar i en visselpipa då simmarna ska upp på startpallarna. Tävlingsledaren och startern registrerar tillsammans felaktiga starter (tjuvstarter).

Även andra typer av funktionärer kan förekomma, som speaker och prisutdelare.

För att bli tävlingsfunktionär måste man gå en kurs och bli godkänd av Svenska Simförbundet. När du har gått kursen ingår det två simpass praktik tillsammans med en erfaren tävlingsfunktionär.

Efter det har du rätt att vara tidtagare och vändningskontrollant.

Att utbilda sig till tävlingsfunktionär kostar ingenting. Inga förkunskaper krävs. Du får genom utbildningen en inblick i simning, förstår vändningar, starter och simteknik och du blir en viktig resurs för klubben.

Vi behöver dig.

Anmälan till funktionärsutbildning: This is a mailto link

Uppdaterad: 04 JAN 2020 15:47 Skribent: Björn Broqvist
E-post: This is a mailto link

KrSS sponsorer

bocentrum_small

hsb

Kristinehamns energi

 

 K

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kristinehamns SS - Simidrott
Sannabadet, Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Besöksadress:
Sannabadet, Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info