Hoppa till sidans innehåll

Simlinjen


Kristinehamns simsällskap bygger sin simträning på Simförbundets utvecklingsprogram Simlinjen. 

Simlinjen består av flera utvecklingsstadier och vi har som målsättning att utveckla våra simmare så långt som möjligt, både ur ett hälso- och tävlingsperspektiv. 

Vi har implementerat delar av Simlinjens utvecklingstrappa i vår förening och planerar träningen så att den är så individanpassad som möjligt utifrån varje simmares utvecklingsnivå. Med tydliga riktlinjer och innehåll hjälper Simlinjen oss i vårt arbete att stötta varje simidrottare i att utveckla sina förmågor och kunskaper inom simningen och samtidigt ha roligt.

Varje nivå har olika simmärken och kunskapsprov och simmarens teknikutveckling följer ett protokoll som leder fram till Utmanaren, en tävlingsform där simmaren utmanar sig själv i alla simsätten i ökande svårighetsgrad. Utmanaren är en tävling vi försöker genomföra tillsammans med andra föreningar.

Efter hand som simmaren vidareutvecklar sin simteknik, sina starter och vändningar och blir snabbare och uthålligare, kommer fler tävlingar som följer simmarens utvecklingsnivå. Vi strävar mot att alla våra simmare ska känna en glädje till simningen och att de har roligt tillsammans. De ska också finna utmaningar som gör att de känner hur de utvecklas i sina färdigheter i de olika simsätten

Här kan du läsa mer om Simlinjen

 

Uppdaterad: 04 JAN 2020 15:36 Skribent: Henrik Glawing
E-post: This is a mailto link

KrSS sponsorer

bocentrum_small

hsb

Kristinehamns energi

 

 K

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kristinehamns SS - Simidrott
Sannabadet, Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Besöksadress:
Sannabadet, Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info