Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper


Hajen

I Hajen lägger vi vikt vid utvecklandet av olika grundläggande rörelsefärdigheter, kroppskännedom och kroppskontroll. Barnen ska känna rörelseglädje och lekfullhet i det dom gör. Träningen består av övningar i att flyta, dyka och glida och genom målrelaterade lekar får barnen lära sig de elementära grunderna i de fyra simsätten. Vi introducerar starter och vändningar i de olika simsätten. Det ingår också att prova på klädsim och barnen lär sig även om livräddning, bad- båt- och isvett.

Ålder: Från ca 6 år

Bassäng: Stora bassängen.

Förkunskaper: Kunna simma 50 meter bröstsim, 25 meter crawl samt 25 meter ryggsim. Järnmärket.

Målsättning: Ta Bronsmärket, Hajen Brons, Hajen Silver och Hajen guld. Simsätts-rek 3 och 4. Simborgarmärket. Vattenprovet. Simma 200 meter varav 50 meter på rygg. Samt 100 meter crawl, 100 meter ryggsim och 100 meter bröstsim.

Kurstillfällen: 1 ggr/vecka 18 gånger

Tidigare medlemmar har förtur till nästa termins platser. 

 

Utmanaren A

I Utmanaren A fortsätter vi att utveckla barnens färdigheter i de fyra simsätten och vi lägger fokus på barnens motoriska utveckling och varvar träningen med en stor variation av aktiviteter. Övningar för koordination och balans som har betydelse för att hitta ett bra vattenläge och få de olika teknikdelarna i varje simsätt att samverka. Vi fortsätter att öva på starter och vändningar och introducerar tävlingssimningen genom att berätta hur en tävling går till och de simmare som vill får möjlighet att tävla i vår egen tävling Picasso-cup.

 Ålder: Från ca 8 år

Bassäng: stora bassängen.

Förkunskaper: Motsvarande märket Hajen guld - kunna simma 200 meter varav 50 ryggsim samt 100 meter crawl, 100 meter ryggsim, 50 meter bröstsim och 25 m fjärilsim.

Målsättning: Teknikplakett brons. Utmanarpokal 1.

Kurstillfällen: 2 ggr/vecka 36 gånger

Tidigare medlemmar har förtur till nästa termins platser.

 

Utmanaren B

I Utmanaren B fortsätter vi på att bygga teknik och uthållighet genom målrelaterade lekar och övningar. Varje individs egna förutsättningar ligger till grund för att utveckla sin teknik i de olika simsätten.  vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten utifrån varje individs egna förutsättningar. Vi tar ett ytterligare steg mot tävlingssimningen alternativt att simma för att ta simmärken eller för välmående.

Ålder: Från ca 10 år

Bassäng: Stora bassängen

Förkunskaper: Teknikplakett brons. Utmanarpokal 1.

Målsättning: Teknikplakett guld, Silvermärket och Kandidaten. Utmanarpokal 3 bronsnivå. Simma 200 m medley regelrätt.

Simmaren ska kunna utföra grundläggande rörlighetsövningar på land. 

Kurstillfällen: 2 ggr/vecka 36 gånger.

Tidigare medlemmar har förtur till nästa termins platser.

 

Grupp A

Simmarens uthållighet tränas och lättare styrketräning införs som en del av simträningen. Vi utvecklar andningskontroll, kroppsposition och streamline. Tränar på regelrätta och tekniskt korrekta starter och vändningar i samtliga simsätt. Testar lagkappsväxlingar i samtliga simsätt. 

Simmaren får lära sig att använda sig av klockan, enklare starttider och fem sekunders ”lucka”. Vi introducerar träningsfarter i simträningen, löst, hårt och max, utvecklas till fart 1, 2, 3, 4 och 5. I träningen ingår regelbundet att simma längre serier, men också att simma snabbt med bibehållen teknik i korta distanser.

Ålder: Från ca 13 år

Bassäng: Stora bassängen

Förkunskaper: Teknikplakett guld, Silvermärket och Kandidaten. Utmanarpokal 3 bronsnivå. Simma 200 m medley regelrätt.

Målsättning: Utmanarpokal 3 guldnivå. Simmaren utvecklar en allsidighet i sin simning och identifierar en fallenhet till ett eller två simsätt. Simmaren känner en utmaning i att tävla i alla simsätten.

Kurstillfällen: 2 ggr/vecka 36 gånger.

Tidigare medlemmar har förtur till nästa termins platser.

  

För anmälan och eventuella frågor, kontakta oss på: This is a mailto link

Uppdaterad: 04 JAN 2020 14:55 Skribent: Björn Broqvist
E-post: This is a mailto link

KrSS sponsorer

bocentrum_small

hsb

Kristinehamns energi

 

 K

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kristinehamns SS - Simidrott
Sannabadet, Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Besöksadress:
Sannabadet, Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info