Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Arketeg Riksfinalen Skyttiaden 2013

Information om luftgevärsskytte


Luftgevärsskytte sker i källaren på Brogårdshallen. Man får låna gevär som drivs med tryckluft, hörselskydd, skjutstöd samt skyttejacka om man behöver det. Man kan prova på några gånger innan man bestämmer sej för att börja, under den tiden får man ammunition från föreningen.

Vill man sedan fortsätta skjuta köper man ammunition av någon av skjutledarna som finns på plast varje träning. En ask kostar 100kr för 500 skott och betalas på plats.Beroende på ålder delas du in i oika klasser. För de olika klasserna gäller lite oika regler. Man kan sitta och skjuta med så kallat kuddstöd, dvs pipan vilar på en upphöjd skumgummikudde. Är du lite äldre kanske du skjuter med vad som kallas för rem, dvs geväret vilar inte på kudde utan spänns fast runt en arm på skytten. 

Det svåraste klassen är ståskyttet. Då ska skytten stå och skjuta mitt i prick och samtidigt ladda sitt gevär mellan varje skott.

Vi skjuter varje tisdag under vinterhalvåret  oktober till mars.

Resultatet du skjuter sparas och de bästa av dina resultat läggs sammanställs och jämförs med andra skyttar i samma klass inom föreningen. Kanske det blir du som blir seriesegrare i dins klass? En del av dina resultat anmäls om du vill, till något som kallas för Värmlandsserien. Då ställs dina reslutat mot andra skyttar i Värmland i din klass och de bästa tävlar mot varandra i en distriktsfinal, de bästa går vidare till en regionsfinal och slutligen kommer de bästa att få tävla i Riksfinalen i Skyttiaden. 

Vill du åka ut och tävla kan du låna gevär från föreningen, skjutjacka i mån av tillgång, skjutstöd. Man anmäler sej själv till tävlingar när man anser att man är redo, oftast är det flera från föreningen som åker på samma tävling. Vidare anordnas träningsdagar och klubbtävlningar på hemmaplan

 

Välkommen att prova på! 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:13 Skribent: Anna Johansson-Arketeg

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kristinehamns SkF - Skyttesport
Per Elfström, Ölme Södra Hållerud 5
68194 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: +46702794595
E-post: kristinehamns.skf@gm...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra sponsorer för SKYTTE-SM 2018!

 

 

RICOH