Hoppa till sidans innehåll

Ordförande informerar

16 FEB 2017 16:06
Ordförande informerar
  • Uppdaterad: 16 FEB 2017 16:14

Hej!

Tack så mycket för det gångna fotbollsåret och alla fantastiska och spännande upplevelser som vi haft.

Jag är ordförande i föreningen men även ledare, tränare, förälder och medlem. Jag har drömmar. Några är att föreningen får tillgång till konstgräs. Att vi får till att fler lag kan använda Hissmovallen som sin bas vid träning och match. Att våra seniorverksamheter fungerar och är välmående så att våra juniorer inte tvingas byta bort den förening som dom spelat i sedan 6 års ålder, bara för att dom blivit för gamla för knatteligan. Varför ska våra ungdomar fortsätta spela i KD om dom ändå inte kan fortsätta spela i föreningen som seniorer? Jag drömmer om spelare som tycker att fotboll är så roligt att spela att dom väljer ett aktivt liv långt upp i medelåldern. Jag drömmer också att varje spelare, förälder och ledare känner att dom deltar i en fin sammanslutning som är föreningen Krokom Dvärsätts IF.

 

Föreningen finns till för att erbjuda våra medlemmar en möjlighet att spela och uppleva fotboll. Det är min förening, men också din, liksom alla andra medlemmars. Föreningen mår idag inte bra. Problemet är inte ekonomin, brist på aktiva ungdomar eller anläggningen. Allt det fungerar bra. Problemet är att föreningen inte har någon möjlighet att utvecklas till den fina sammanslutning och arena för våra ungdomars uppväxt som vi vill. Problemet är att vi i styrelsen känner oss ensamma bland våra 600 medlemmar. Problemet är att flera bör drömma om oupptäckta vägar som vår förening kan utvecklas i och att vi tillsammans kavlar upp armarna för att gemensamt skapa den sammanslutning som vi så stolt kallar Krokom Dvärsätts IF.

 

Dessa saker som jag och andra drömmer om kan vi i föreningen fixa men inte om vi inte hjälps åt. En kan inte göra allt, men många tillsammans kan göra mycket.

 

Detta år har föreningen stått utan en fullständig styrelse då vi på årsmötet inte kunde välja en ny styrelse. Reglerna som föreningen lever efter beskrivs i våra föreningsstadgar. De regler som där omskriver förtroendeposter inom föreningen lever föreningen inte upp till idag. Det är inte styrelsen som ansvarar för denna brist utan det är föreningens medlemmar som på årsmötet ansvarar för att välja de medlemmar som ska representera dem som förtroendevalda i styrelsen. Om detta ska vara möjligt krävs att det finns medlemmar som är villiga att ingå i styrelsen. Om det fortsatt inte går att välja en styrelse så återstår att avsluta föreningen. Det innebär att 350 ungdomar står utan förening att spela fotboll i. Detta händelseförlopp skrämmer mig.

 

Det finns åtgärder att ta till. t.ex. kan vi införa tvingande av styrelsemedlem från varje lag, arvodera styrelsen eller låta styrelsens familjer slipper föreningsavgifterna. Dessa åtgärder kräver ändringarna i stadgarna och det kan bara ske vid årsmötet. Vi kan minska antalet styrelsemedlemmar eller ge ordföranden ensam bestämmanderätt men inga av dessa åtgärder tycker jag bör behövas i en ideel förening. Det är ju trots allt ditt och mitt barn som spelar tillsammans på planen.

 

Läget inför val av styrelse är inför detta år att Thomas fortsätter som ordförande och Anne-Lie som varit kassör fortsätter i styrelsen men inte som kassör. Det behöver alltså tillsättas 5 st nya styrelsemedlemmar varav en med kundskap att fungera som föreningens kassör.

 

Inför årsmötet 28 februari önskar jag av dig att du funderar över om du kan ge av din tid till föreningen. En timme i månaden eller en dag i veckan, all tid är välkommen då det finns många drömmar att förverkliga. Om du känner som jag och vill styra utvecklingen i föreningen genom att ingå i styrelsen så anmäl dig via mail till This is a mailto link.

 

Jag hoppas att våra knattespelare en dag ska känna samma stolthet för föreningen som jag, och med glädje minnas tillbaka på alla de tusentals meter som dom sprungit på gräsplanen, jagandes en simpel läderboll.

 

Med detta brev är du härmed kallad till årsmöte i Krokom Dvärsätts IF, tisdagen 28 Februari kl 19:00 på Hissmovallen. Anmäl deltagande till kansli@kd55.se så bjuder föreningen på semla.

 

Din ordförande.

 

Thomas Norlander

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

 

Höstens-utbildningar

 

 

Fristilen Krokom

 

Sponsorhuset

 

 

Jämtkraft

 

Postadress:
Krokom Dvärsätts IF - Fotboll
Hissmon 2296
83592 Krokom

Kontakt:
Tel: 064061306
Fax: 064061306
E-post: This is a mailto link

Se all info