Hoppa till sidans innehåll

Även de mindre ungdomarna är igång

26 OKT 2017 14:14
Så här en bit in i oktober har de flesta av våra ungdomar kommit igång med sina sammandrag.
  • Skapad: 26 OKT 2017 14:14

U18 vann sin premiärturnering, det har vi skrivit om i en tidigare nyhet.

Näst ut var Level 6, den 8/10, där Kronan Spike gjorde en finfin insats och slutade fyra av tio lag. Laget förlorade endast en match (kvartsfinalen) och spelade i gruppspelet riktigt fin volleyboll. En skada och lite skärrade efter kvarten så kom spelet aldrig igång i slutspelet, men två vinster ändå och fjärde plats. Det är en styrka att kunna samla sig även när spelet inte stämmer, och det här laget har ju några år kvar i denna klassen så det ska bli kul att följa deras framfart i Level 6.

Lördagen efter var det dags för Kidsvolleygänget att lira level 2, och även debut med sammandrag i vår nya fina hall. Vi hade hela tre lag med: Kronan Solen, Kronan Månen och Kronan Vinden. Barnen i vår Kidsvolleygrupp är födda mellan 2008-2001. Alla tre lag spelade jättebra och kämpade sig till både vinster och förluster. Men i Kidsvolley är ju alla vinnare och alla barnen åkte hem glada med medalj runt halsen. Nu ska vi börja testa Level 4 så smått i gruppen, vi har tagit ett beslut att skippa Level 3 då det är ganska ologiskt och rörigt. Level 4 är första steget mot riktig fyrmanna och vi tar oss an utmaningen med glädje.

Den 15 oktober åkte U13 till Svedala. Det var spelare från vår Level 5 grupp samt en från Level 6 gruppen, samtliga födda 06-07. Tre tjejer som gjorde debut i level 5 lärde sig massor under dagen och det var riktigt kul att se deras utveckling. Övriga hjälpte de nya lagkompisarna bra och det hände även massor med utvecklingen för dem. Bland annat fick vi se överhandsservar från två tjejer som aldrig lyckats med detta på match förr. Lagen möttes i kvartsfinalen, vilket innebar att ett lag gick till semi. Det var Kronan Saturnus som knep den platsen. Därefter förlorade laget två rysare - först i semin mot Svedala och sen i bronsmatchen mot EVS. I båda matcherna ledde vi med 1-0 i set men tappade. Men i bronsmatchen spelade vi riktigt bra och ibland är motståndarna helt enkelt övermäktiga. Andra laget, Kronan Jupiter, samlade sig och vann en av slutspelsmatcherna, och slutade därmed 7:a - av 14 lag. Bra jobbat, här finns mycket talang för framtiden.

Nu är det några veckors uppehåll från tävlandet men vi vilar inte. Halloweenturnering 26/10 för Level 5 - Dam A och nästa vecka är det Höstlovsläger i Örkelljunga för några av våra ungdomar. turneringarna börjar igen den 11-12 november, med Kidsvolley i Svedala och U15 i Helsingborg. Tills dess - hoppa högt och smasha hårt!

Skribent: Marie Saxne
Epost: This is a mailto link

 Våra sponsorer:

 http://www.restaurangclubhouse.se/

 

 

Postadress:
Kronan VBK - Volleyboll
Karin Asp, Suellsgatan 1c
26137 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641859558
E-post: This is a mailto link

Se all info