Hoppa till sidans innehåll

Summering av hösten 2018

21 DEC 2018 14:05
Då har halva säsongen 2018/2019 gått och här kommer en kort summering:
  • Skapad: 21 DEC 2018 14:05

Damlaget ligger för närvarande på en 11 plats i serien. Vi har från början varit inställda på att omställningen till division 1 är tuff och att vi kommer att växa in i tempo, fysik och erfarenhet. Vi har vunnit två matcher på hemmaplan och överlag presterat väldigt bra i vår hemmahall. På bortaplan har vi inte riktigt kommit upp på den nivå vi kan förrän nu på slutet. Trots att vi bara vunnit två matcher (Eneryda och Veddige Varberg) så har vi visat att vi har i ettan att göra. Vi har bland annat snott poäng av de två lag i serien som har ambitioner att satsa mot Elitserien: Falkenberg ligger trea efter halva säsongen (här hade vi dessutom tre matchbollar i fjärde set) och Värnamo ligger på andra plats. När serien vänder känner vi att vi kan ta poäng mot alla lag och trots att vi ligger näst sist så ger vi oss inte. Vi ska ge järnet för att klara kontraktet. Våra unga tjejer håller på att växa in i division 1 kostymen och våra rutinerade tjejer har visat att de fortfarande håller på denna nivån. Vi kommer att fortsätta att utvecklas och trots att det gått knaggligt resultatmässigt har vi en väldigt härlig stämning i laget och en träningsnärvaro och inställning som gör det extremt roligt att vara tränare för detta gäng. 

Vårt U18 lag har spelat två turneringar i år, där vi vann en stor turnering i Svedala med totalt 28 (!) lag från Skåne och Danmark och sen gjorde vi vad vi skulle i förkvalet och tog oss vidare till Poolfinalen i mars trots att fyra av de åtta spelarna är födda 2005 och 2006! Till Poolfinalen har vi förhoppningsvis dessutom med alla våra 02:or, vilket bör ge oss goda möjligheter att aspirera på en av de fem platserna i SM. Men det kräver hårt jobb och rätt inställning från samtliga i laget.

U16 har tyvärr bara kommit iväg på en turnering, men tjejerna visar en fin utveckling och en inställning på träningarna som blir bättre och bättre för varje vecka. Här har även några av våra Level 6 spelare fått prova på 6-manna och det gick förträffligt. Till våren siktar vi på många turningar och en resa till Falköping som en härlig avslutning.

Level 5-7 gänget har mer och mer gått över till att spela 6-manna tillsammans med U16 på träningarna och det går hur bra som helst. Då 05:orna, som är vår största åldersgrupp, tar klivet upp till U16 nästa säsong är det lika bra att sikta uppåt redan nu. Vi har spelat två Level 6 turningar där våra lag har varit jämna och samtliga har visat upp ett fint spel och vi har tagit hem en medalj underr hösten. Till våren hoppas vi även att vi ska få iväg några på Level 5 turnering och till Mikasa är planen att vi kommer att ställa upp med lag i Level 5-7. Träningsnärvaron i gruppen är mycket hög och det märks på utvecklingen! Här avslutar vi hösten med en träningsdag med våra kompisar från EVS imorgon i Borstahusen.

Level 4 har gått upp på två träningar i veckan och det syns verkligen. Vilken utveckling! Ett gäng härliga tjejer som har kul och älskar att spela volleyboll. Det ska bli kul att följa dem framöver och vi hoppas att det blir några fler som följer med på årets höjdpunkt Mikasa Challenge i maj. 

Level 2 gänget har växt under säsongen och det är nu en stor härlig grupp med glada killar och tjejer som kämpar och har kul tillsammans med Level 4 gänget på lördagar. Vi hoppas alla fortsätter till våren och ser fram emot att se dem på turneringar framöver.

Som ungdomsansvarig är det enormt kul att se hur klubben har stabiliserat sig i storlek och att de allra flesta fortsätter att spela volleyboll i många år. Det är ju världens roligaste sport! Vi skulle säkert kunna växa ännu mer om vi gjorde mer reklam för oss på skolorna i komunen men just nu har vi inte så gott om tränare så vi får hålla oss till den tillväxt vi får genom kompisar och de som får nys om oss på annat sätt. Om det finns någon där ute som läser detta som skulle vilja hjälpa till som tränare, ledare eller på annat sätt så tveka inte att kontakta mig. Man behöver inte ha några erfarenheter av volleyboll utan det räcker gott med att man tycker att det är kul att hjälpa till och se barnens glädje när de rör på sig.

Stort tack till våra sponsorer CLUBHOUSE, Byggmästaren i Skåne, GC Gruppen, Faiveley Transport och till alla som sponsrat med matchbollar och annat. Ni är alla guld värda!

Tack också till alla barn, ungdomar och vuxna som på ett eller annat sätt är involverade i vår fina förening. Ni är alla fantastiska och utan er är vi ingenting. Jag är stolt över att säga att jag kommer från Kronan VBK!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

önskar 

Marie Saxne

0703-356056

Skribent: Marie Saxne
Epost: This is a mailto link

 Våra sponsorer:

 http://www.restaurangclubhouse.se/

 

 

Postadress:
Kronan VBK - Volleyboll
Karin Asp, Suellsgatan 1c
26137 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641859558
E-post: This is a mailto link

Se all info