Hoppa till sidans innehåll
PelleP 2012

Tankar och resultat från våra "Pelle" träningsregattor

25 JUN 2020 18:53
I Coronas tecken fick vi ställa om och köra vår klassiska Pelle P som två träningsregattor. Vi toppade också med en extra optimist-regatta i samarbete med SweWind på Söndagen.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2020 15:48

För Kullavikare så är "PelleP archipelago race" en klassisk segling som brukar attrahera över 100 seglare i olika klasser. En riktig folkfest. Nu fick vi istället med FHM begränsning, köra 50 deltagare på lördag och 50 på söndagen. Svältfödda på regattor kom landets bästa seglare i optimist för att testa sin form på lördagen och många stannade även över till söndagen.Andra klasser var Feva, Aero, Laser och E-Jolle. 

Vädret på lördagen var tropikväder med mycket lätta vindar och tillfälle för bad mellan race. Två race fick kortas för att kunna genomföra tävlingen men vi fick ihop tre race av planderade fyra. På söndag bättre vindar med 5-8 m/s, relativt riktningsstabilt och snabba race. Alla klasser körde 3 race utom optiträningen som körde 4. Resultat för alla klasser hittar ni på denna länken!

Lite tankar och funderingar efter helgen:

  • Vad mycket mer avslappnat det blir när tävlingen inte har offciell status utan flaggas som en träningsregatta. Noll protester och härlig stämning. Vi kan genomföra allt med färre personer i seglingsledning men vi tycker nog ändå kvaliteten håller.
  • Varför börjar alla regattor kl 11.00? Att köra senare eller tidigare skapar bra utrymme på dagen för annat. Man kan också lätt köra ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. 
  • Inga rorsmansmöten hölls men alla verkade hitta runt banan ändå. Ingen som körde fel...
  • Vi fick lära oss att Aero kan seglas med SRS och så skall ske på SM. Resultaten innehåller både med och utan SRS. Grattis till Axel som vann med SRS inräknad. Vi var inte riktigt redo för detta på startbåten men nästa gång så vet vi!
  • Även denna gång körde vi Excel som resultatverktyg. På facebook låg resultaten ute innan seglarna var i hamn. Nu kan ni ju dessutom själva ladda hem filen och  ändra lite resultat om ni inte är nöjda. 
  • Man bör se till att flaggorna med aluminiumstång sitter fast i båten. Annars sjunker de. 

Ha en riktigt skön sommar så ses vi till hösten på fler seglarfester!

///Kappseglingsgänget på KKKK

Skribent: KKKK - Kappsegling
E-post: Adressen Gömd

KKKK SPONSORER

 Logo Liros_blue

 
PelleP
 

 BMW Logo

 
 

 

facebook kkkk 

Postadress:
Kullaviks KKK - Segling
Box 14
42921 Kullavik

Besöksadress:
Kullaviks Hamn
42933 Kullavik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info