Hoppa till sidans innehåll

Kullaviks Kappsegling levererar på Distriktsmästerskap

01 OKT 2021 06:30
Kullavik bjöd på riktigt fina seglingsförhållanden denna oktoberdag. KKKK seglare gjorde bra ifrån sig i flera klasser och man tog även hem två vinster – Leo Florén vann Optimist kille och Laser vanns av Tomas Nordqvist.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2021 16:47

Vädret höll sig på det torra och med vindar på 4-6m/s blev det en riktigt fin seglingsdag i Kullavik. Över 100 seglare i olika klasser deltog och vi passade samtidigt på att tävla i KM. För att man ska vinna ett DM krävs att det finns fem båtar ifrån minst två klubbar. Eftersom restriktionerna nu tillåter att anordna café bjöd vi både på hembakat och nygrillat.

Med till en början väldigt vridiga förhållanden sköts de första starterna av med stor läfördel. Med fyra olika grupper på startlinjen fanns det dåligt med tid att justera banan, men redan efter första racet stabiliserade vinden sig och med små bansjusteringar, blev det mycket bättre.

29er-klassen körde ihop med Rs Feva. Feva fick tyvärr inte ihop ett DM, då endast kullaviksseglare kom. I 29er vann Jonathan Röjer och Lina Rybeck från LDSS. Bästa KKKK-besättning i FEVA var Oskar Skiöld Lundquist och Elvin Hansson.

En stor startgrupp var kombinationen OK-Jolle, Laser Std, Laser Radial och RS Aero. Olika stora segel- och båtfart gjorde det tufft i starterna, då det gällde att komma iväg på fria vindar. Kul att OK-jollarna gjorde oss sällskap.

I Laser standard vann Thomas Nordqvist KKKK före vår coach Theo Hansson i vad som måste vara den äldsta plastbåten i viken. Laser radial vanns av den rutinerade Anders Mattsson från BiKSS, bästa KKKK:are och KM-vinnare blev Simon Härdner, på en tredje plats.

OK-Jollarna hade samlats i viken för DM och bäst seglade Mats Caap från Varberg.

I RS Aero var det också för få deltagare för ett DM. Detta vanns av Tobias Strömberg BiKSS. Inga Kullavikare deltog.

RS Tera körde ett eget fält på innerloop och hade för dagen satt samma segel för att kunna tävla i DM. Vi delade inte heller på kille och tjej. Vinnare blev Ludvig Nicolajsen från LJSS. 

Den absolut största klassen var optimist med ca 70 båtar. Som vanligt med dessa sköningar fick vi efter ett lönlöst försök med Blue Peter hissa den svarta flaggan på starten. Med bara tre race är en tjuvstart kostsam och flyttar ned seglaren långt i listan, vilket tyvärr några fick erfara.

Bäst av alla och bäst i tjejklassen var Pola Wdowiak från MSS, men eftersom hon inte är ifrån VKSF region, gick DM till Kajsa Anderson LDSS. Hon följdes i resultatet av Alma Beijar KKKK.

Vinnare bland killarna och KM-mästare blev Leo Florén som har haft ett fantastiskt år.

Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla funktionärer och familjer som hjälpt till att göra detta event till något extra, samt ett extra litet tack till min dotter Elin, som bakar världens godaste bullar!

Seglingsledningen genom Jonas Härdner

Länk till resultat optimist KM & DM

Länk till resultat DM övriga klasser

Skribent: Anita Florén
E-post: Adressen Gömd

KKKK SPONSORER

 Logo Liros_blue

 
PelleP
 

 BMW Logo

 
 

 

facebook kkkk 

Postadress:
Kullaviks KKK - Segling
Box 14
42921 Kullavik

Besöksadress:
Kullaviks Hamn
42933 Kullavik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info