Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar


Jag har massa frågor inför skolan - hjälp?

Vi kommer att arrangera träffar för de som anmäler sig. Ni kan även kontakta seglarskoleansvarig eller kanske hittar ni frågans svar nedan. (This is a mailto link)

Lämplig klädsel på seglarskolan?

Det behövs inga speciella seglarkläder utan träningsbyxor och tröja eller badshorts och t-shirts funkar bra, var gärna barfota eller använd badskor, inga stövlar.

Det viktigaste är en godkänd flytväst, utan krage så kallad seglingsväst anpassad till längd och vikt. Tänk på keps och/eller solglasögon och smörj gärna in barnet med solkräm på morgonen. Ta med badkläder och handduk samt extrakläder/ombyte både till segling, men också till aktiviteter på land samt vattenflaska.

Hur fungerar det med mat?

I år ingår lunch i alla program som är heldagsaktiviteter. Vi satsar på att få riktigt bra och näringsrik mat till barnen och tar detta på största allvar. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa frukt, glass, dricka mm i klubbens café. Tyvärr kan vi i år inte erbjuda de mindre barnen eller föräldrar att köpa in sig på luncher. Vår ambition är dock att kunna erbjuda enklare färdigrätter.

Vilka tider gäller?

Det är samling med upprop kl 08.30 första dagen. Segelskolan börjar 09.00 resterande dagar, men innan dess ska båten riggas och seglaren ska vara ombytt och klar. Dagen avslutas 15.00.

Jag som förälder kan inte segla och vet inte hur man riggar en jolle?

På alla dagläger har vi flera instruktörer och “extrahjälp” som hjälper till med att visa hur båten ska riggas. Målet är dock att barnen ska klara det själva efter ett par dagar. Tänk på att varje seglare ansvarar för att båten efter seglingsdagen riggas av och ställs i ordning.   


Vårt barn vill fortsätta segla efter sommarens segelskola, men vi vill inte investera i en båt förrän vi vet att han/hon vill fortsätta?

Klubben hyr ut båtar under det första året, därefter måste man skaffa egen båt. Fråga gärna andra medlemmar om tips och idéer på var man kan köpa båtar och vad man ska tänka på. En bra webbsida är jolleplan.se.

Kan jag byta vecka sen?

I princip inte men om vi har öppna platser och ändå genomför kurser kommer vi att tillåta byte. I övrigt är anmälan bindande.

 

 

Uppdaterad: 12 MAR 2020 20:21 Skribent: Seglarskola KKKK

KKKK SPONSORER

 Logo Liros_blue

 
PelleP
 

 BMW Logo

 
 

 

facebook kkkk 

Postadress:
Kullaviks KKK - Segling
Box 14
42921 Kullavik

Besöksadress:
Kullaviks Hamn
42933 Kullavik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info