Hoppa till sidans innehåll

Klubbens historia


Kungälvs bangolfklubb bildades 1974 av bla Kjell Henriksson, Seth Lekenäs, Helge Norin, Torgny Dennheden och Ralf Wikensten.

Banorna som alltid legat vid kvarnen i Kungälv har ansetts vara en av Sveriges finaste anläggningar. 1994 byggde vi även en europabana vid sidan av filtbanorna.

Klubben har haft framgångar genom åren både i lagspel samt individuellt och sedan något år tillbaka är klubbens kassör Kjell Henriksson Sveriges förbundsordförande. Klubben har haft några spelare i både senior- samt juniorlandslaget. Klubbens bäste spelare genom tiderna har varit Hans Olofsson. Hans vann det första individuella inomhus-SM som hölls i Nordstan i Göteborg 1999. 2001 vann Hans EB-SM på hemmaplan i Kungälv och 2002 vann han filt-SM i Borås i förkrossande stil. Närmsta konkurrent var hela 21 slag efter, på 7 varv!! Otroligt!

Klubbens bästa lagprestationer genom åren har varit en 6:e plats i 10-manna SM 1986. Kungälv har även kommit 3:a i Svenska Cupen fem gånger. Klubbens förstalag har spelat i 1:a divisionen ett antal år men de senaste åren har klubben vunnit först division 2 för 2 år sedan och ifjol vann klubben division 1 och skall i år spela i Elitserien för första gången. I oldtimersklassen har klubben tagit hem flera guldmedaljer under 80-talet.

Kungälv har även haft utbyte med andra klubbar i utlandet och i Sverige. Klubben har haft ett utbyte med Pernitz i Österrike under ett antal år. Så när Pernitz fyllde 25 år 1998 så åkte 26 personer från klubben till Österrike. I Österrrike spelades en jubileumstävling där Tobias Jägerholt från Kungälv gick och vann. Klubben har även anordnat påskresor som gick på olika platser i Europa. Där har klubben haft olika framgångar. Vi åkte ett år ned till Bamberg i södra tyskland. Där tog klubben hem lagtävlingen. Motståndet var bästa möjliga, det var både Världsmästare och Europamästare med i de andra lagen.

 

Uppdaterad: 04 JUL 2017 13:28 Skribent: Andreas Frejborn


Sponsorer  Kungälvs kommun - logga


3D-Minigolf


Fun-Sports

Postadress:
Kungälvs BGK - Bangolf
Box 350
44211 Kungälv

Besöksadress:
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info