Hoppa till sidans innehåll

MTB


Tävling
För att få tävla fodras tävlingslicens, klubbtröja, rätt utformad cykel och hjälm. Distanserna varierar beroende på åldersklass.

Cross Country (XC)
Tävlingsform med gemensam start som kan arrangeras som varvlopp, punkt till punkt eller kortbana. Banorna går på skogsvägar eller stigar, i terräng eller på jord- eller grusvägar, max 15% av banans längd får vara asfalt och minst 98% av banvarvet skall vara cykelbart.

Tempo
Tävling med individuell start, med normalt 1 minuts mellanrum mellan de tävlande. Banorna är av samma typ som i Cross Country men ska inte ha så mycket tekniska partier och vara mer lättåkta. Distanserna är betydligt kortare än för Cross Country.

Långlopp
Tävling med gemensam start eller individuell start på bana som mäter minst 60 km. Start och mål skall normalt vara förlagda till skilda platser. Dock kan start- och målplats vara identisk vid tävling som avgörs på långt varv, som endast får avverkas en gång.

Detta är en tävlingsform som blivit mycket populär bland många tävlande, den har formen av ett motionsarrangemang, men de flesta långlopp körs som tävling med gemensam start och tidtagning. Det finns också långlopp där man inte tar tid.

Det finns inga officiella mästerskap i långlopp, men däremot finns Långloppscupen  med 6 ingående deltävlingar. Långlopp körs oftast bara i två klasser, nämligen Herrar Sport och Damer Sport, dock är lägsta ålder för att få köra 17 år.

 

Uppdaterad: 25 MAR 2018 15:31 Skribent: Hans Gamborg

KCK:s sponsorer

 

 

 

 

 

Idrottens bingo logga

 

 

 

 

Postadress:
Kungälvs CK - Cykel
Urban Thorsson, Håkonsgata 10
44239 Kungälv

Kontakt:
Tel: 030315492
E-post: This is a mailto link

Se all info